Στη Θεσσαλονίκη αγρότες για το συλλαλητήριο: Παρατάχθηκαν μπροστά στη ΔΕΘ, ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024 12:54 Στη Θεσσαλονίκη αγρότες για το συλλαλητήριο: Παρατάχθηκαν μπροστά στη ΔΕΘ, ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις

Στη Θεσσαλονίκη έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες για το παναγροτικό συλλαλητήριο στο πλαίσιο της 30ης Agrotica. Οι αγρότες έφτασαν στην πόλη με τρακτέρ, πούλμαν και ΙΧ.

Οι πρώτοι αγρότες από τη Νάουσα και τα Γρεβενά βρίσκονταν ήδη λίγο μετά τις 11 το πρωί στη Βόρεια Πύλη επί της Εγνατίας οδού. Στο ίδιο σημείο φτάνουν και οι αγρότες από τη Θεσσαλία, οι οποίοι ξεκίνησαν με λεωφορεία και τα ΙΧ τους νωρίς το πρωί από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία.

Στη βόρεια Πύλη οι αγρότες από τη Θεσσαλία θα κάνουν μια ανοικτή ομιλία, ενώ από στιγμή σε στιγμή, αναμένεται να κάνουν πορεία μέσα στη ΔΕΘ και θα κατευθυνθούν στη νότια πύλη, όπου είναι συγκεντρωμένοι συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας παρατάξει πάνω από 300 τρακτέρ.

Μέχρι στιγμής πάντως, είναι ήρεμο το κλίμα, ενώ δεν έχουν κλείσει δρόμοι.

Την Τρίτη σύσκεψη στη Νίκαια για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων

Οι αγρότες καλούν σε παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια, την ερχόμενη Τρίτη, με ένα και μοναδικό αίτημα, όπως λένε, την επιβίωσή τους.

«Δεν αντέχουμε. Θα μεταναστεύσουμε είμαστε από τα ορεινά χωριά της Θεσσαλίας. Παράγουμε μήλα και κάστανα» αναφέρει παραγωγός από τη Θεσσαλία την ώρα που δείχνει την καρότσα του αγροτικού του γεμάτη με κατεστραμμένα από ασθένειες μήλα και κάστανα.
«Στέλνουμε σήμερα ένα δυναμικό μήνυμα στην κυβέρνηση. Ψίχουλα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Την Τρίτη έχουμε νέα σύσκεψη όλα τα συντονιστικά για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση των μπλόκων» τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και παραγωγοί από τα Γρεβενά, την Καστοριά, τη Νάουσα.

Φωτογραφίες: voria.gr

πηγή: iefimerida.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση