Συνεδριάζουν οι αγρότες στα μπλόκα: Αύριο στη Νίκαια οι οριστικές αποφάσεις, πού έχουν κλείσει την εθνική

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 19:50 Συνεδριάζουν οι αγρότες στα μπλόκα: Αύριο στη Νίκαια οι οριστικές αποφάσεις, πού έχουν κλείσει την εθνική

Συνεδριάζουν οι αγρότες σε διάφορα μπλόκα της χώρας, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους στην αυριανή πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.

Ταυτόχρονα, οι αγρότες της Θεσσαλίας προχώρησαν στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Αταλάντης και στο ύψος της Λάρισας καθώς και τον Ε-65 στην Καρδίτσα.

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν υπάρχει υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος πέραν των όσων συμφωνήθηκαν στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

«Εξαντλήσαμε τις δυνατότητες του Προϋπολογισμού και όποιων άλλων διαθέσιμων πόρων» ανέφερε στέλεχος που συμμετείχε στην συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πλατύκαμπος Λάρισας

Μόλις μία ημέρα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και λιγότερο από 24 ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση στη Νίκαια, οι αγρότες του μπλόκου του Πλατυκάμπου προχώρησαν και σήμερα σε συμβολικό αποκλεισμό του ΠΑΘΕ ανεβάζοντας μάλιστα και τρακτέρ στην Εθνική Οδό.

Έδειξαν έτσι ότι στόχος τους παραμένει η επίλυση των προβλημάτων τους και ότι δεν έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού της Εθνικής οδού έγινε ενημέρωση για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό με το βλέμμα όλων στην αυριανή συνεδρίαση

Αποχώρησαν οι αγρότες των παρακάρλιων περιοχών -Ζητούν ξεχωρίστη συνάντηση για την Θεσσαλία

Νωρίτερα με ανακοίνωσή τους, οι αγρότες των παρακάρλιων περιοχών αποφάσισαν την αποχώρησή τους από το μπλόκο του Πλατύκαμπου και ζητούν από τον πρωθυπουργό να συναντηθεί με επιτροπή που εκπροσωπεί τους αγρότες ολόκληρης της Θεσσαλίας.

Πρόκειται για τους αγρότες της «Επιτροπής των 180.000 πλημμυρισμένων παρακάρλιων στρεμμάτων»

Σύμφωνα με το lamiareport.gr. από τις 16:00’ η Εθνική Οδός έκλεισε και στα δύο ρεύματα, με τους αγρότες να βάζουν φωτιά σε λάστιχα.

Οι αγρότες δηλώνουν πως όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αναμένεται να τους δοθούν, δεν μπορούν να τους βοηθήσουν να παραμείνουν στη γη τους και στις καλλιέργειές τους.

Όπως υποστηρίζουν αισθάνονται ότι τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αφού το έργο και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τον έχει δει όπως θα έπρεπε.

Συνεδριάζουν οι αγρότες στα Μάλγαρα – Θα δώσουν το παρών αύριο στη Νίκαια

Την ίδια ώρα συνεδριάζουν οι αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων για να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν στην αυριανή πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας.

Καρδίτσα: Προτάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα μπλόκα των αγροτών

Στο μπλόκο της Καρδίτσας, οι παραγωγοί προτείνουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Οι αγρότες στην Καρδίτσα καθώς προχώρησαν στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού. Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι του κλάδου επέμειναν στα αιτήματά τους και δήλωσαν αποφασισμένοι για κλιμάκωση του αγώνα.

Για εμπαιγμό της κυβέρνησης μίλησε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Παλαμά Καρδίτσας, τονίζοντας την κλιμάκωση του αγώνα.

πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση