Φουλ οι μηχανές για ευρωεκλογές - Τα πρόσωπα, τα διακυβεύματα και το στοίχημα Μητσοτάκη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 09:36 Φουλ οι μηχανές για ευρωεκλογές - Τα πρόσωπα, τα διακυβεύματα και το στοίχημα Μητσοτάκη

«Το άνετο δημοσκοπικό προβάδισμα δεν σημαίνει τίποτα», το μήνυμα-οδηγός για τη Νέα Δημοκρατία.

«Το άνετο δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ δεν σημαίνει τίποτα. Όλα ξεκινούν από την αρχή». Με αυτή την φράση γαλάζιο στέλεχος περιέγραφε αυτό που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και μέχρι την κάλπη του Ιουνίου.

Οι ευρωεκλογές αποτελούν άλλη μια πρόκληση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς έχει τρεις αντιπάλους: την αποχή λόγω της χαλαρής ψήφου, την ψήφο διαμαρτυρίας και τα υψηλά ποσοστά που πέτυχε η ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός επιστρέφοντας από την μακρινή Ινδία και το Κατάρ, αναμένεται να ξεκινήσει τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Η προεκλογική εκστρατεία ατύπως έχει αρχίσει και το σήμα θα δοθεί και επισήμως και με πανηγυρικό τόνο στο συνέδριο της ΝΔ τον Απρίλιο όπου η γαλάζια παράταξη θα γιορτάσει τα 50 της χρόνια.

Το στίγμα έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοπή της πίτας του Οργανωτικού της ΝΔ: «Στα 50ά γενέθλια της ΝΔ δεν νοείται η μεγάλη μας παράταξη να πάει σε εθνική κάλπη χαλαρά. Θα πάμε συντεταγμένα, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα πάμε να μιλήσουμε για την Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά κυρίως για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η εικόνα της πατρίδας μας στην Ευρώπη έχει αλλάξει άρδην».

Το στοίχημα της επιστολικής ψήφου

Εκτός όμως από τις περιοδείες ένα μεγάλο στοίχημα είναι να αξιοποιηθεί το «όπλο» της επιστολικής ψήφου.

Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά καθώς ήδη ο αριθμός όσων έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν ξεπεράσει τις 10.000.

Το βέβαιο είναι ότι θα ακλουθήσει και εκστρατεία ενημέρωσης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό ενώ δεν αποκλείεται να επιστρατευθούν και πρόσωπα αναγνωρίσιμα και όχι με κομματικές αναφορές.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου και αν βρεθεί στα ταξίδια του στο εξωτερικό αναμένεται να παραστεί σε εκδηλώσεις ομογενών κινητοποιώντας τις τοπικές οργανώσεις έτσι ώστε να τους κάνει κοινωνούς σε αυτή τη μεταρρύθμιση.

Οι υποψήφιοι και τα διακυβεύματα

Οι επερχόμενες ευρωεκλογές έχουν αποκτήσει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον γιατί από το αποτέλεσμα θα διαφανεί πόση απήχηση – θετική ή αρνητική – είχαν στην κοινωνία οι πολλές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί ή δρομολογηθεί όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Επίσης, στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το θέμα της ακρίβειας, το νούμερο ένα πρόβλημα για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να καταδείξει ότι το πιο σημαντικό για την χώρα είναι η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας καθώς μέσα από μια νέα νίκη της ΝΔ θα φανεί ότι οι πολίτες από τη μια στηρίζουν το μεταρρυθμιστικό της έργο και από την άλλη πιστεύουν ότι κάνει όσα περνούν από το χέρι της για να βελτιώσει την καθημερινότητά τους.

Επίσης, θα τονίσει ότι η ΝΔ είναι το μόνο ευρωπαϊκό κόμμα στο οποίο πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να μεταφέρει τα ελληνικά αιτήματα και ανάγκες στην καρδιά της Ευρώπης και γι’ αυτό πρέπει να εκλέξει τον μεγαλύτερο αριθμό ευρωβουλευτών.

Τα πρόσωπα

Η λίστα με τους 42 του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου δεν έχει κλείσει ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να βολιδοσκοπεί πρόσωπα τα οποία όπως έχει ο ίδιος πει δεν θα είναι celebrities, αλλά πρόσωπα με ικανότητες και κύρος στον τομέα τους που ενστερνίζονται την ευρωπαϊκή ιδέα της ενωμένης Ευρώπης.

Εκτός από τους υποψήφιους οι οποίοι πιστεύουν στην μεταρρυθμιστική οδό του πρωθυπουργού και δεν ανήκουν στην γαλάζια παράταξη, οι «άνθρωποι» του Μαξίμου αναζητούν εκείνους που θα ανανεώσουν το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.

«Κλειδωμένοι» είναι οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος – όπως πρώτο έγραψε το newsbeast.gr – ο Γιώργος Αυτιάς ο οποίος ανακοίνωσε μόνος του την υποψηφιότητά του, ενώ από τον χώρο της κεντροαριστεράς είναι η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Πύρρος Δήμας.

Ακούγεται έντονα ο καθηγητής ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής Ναπολέων Μαραβέγας, ο Σπύρος Καρανικόλας και η Βούλα Πατουλίδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση