Ταξίδια με παιδιά: Εσείς ξέρετε πώς να μην ξεχνάτε τίποτα πίσω;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 10:40 Ταξίδια με παιδιά: Εσείς ξέρετε πώς να μην ξεχνάτε τίποτα πίσω;

Υπάρχει λόγος που οι γονείς, όταν μιλάνε για ταξίδια με παιδιά, ακόμη και σε σύντομα όπως το Ραφήνα Πάρος, δε χρησιμοποιούν τη λέξη διακοπές. Ο λόγος είναι γιατί οι διακοπές είναι κάτι που παραπέμπει σε χαλάρωση και ξεκούραση. Αντίθετα το νόημα ενός ταξιδιού δεν είναι απαραίτητα η ξεκούραση είτε πηγαίνετε με παιδιά είτε με φίλους.

Ωστόσο στην περίπτωση των οικογενειακών ταξιδιών τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα, γιατί οι γονείς έχουν πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να μεριμνήσουν. Ένα από αυτά είναι και το πακετάρισμα. Κι αν για τους ενήλικες είναι μια φορά κουραστικό, το συμμάζεμα της βαλίτσας των παιδιών είναι πραγματικός άθλος.

Άλλωστε ποιος ονειρεύεται στις διακοπές του να ακούει ανηλεή γκρίνια, επειδή το αγαπημένο παιχνίδι έμεινε στο σπίτι; Αν δε θέλετε να μοιάζετε με τη μαμά του Κέβιν από το «Μόνος στο Σπίτι», όταν κατάλαβε ότι ξέχασε τον μικρό πίσω, συνεχίστε να διαβάζετε.

7 tips για να πάρετε όλα όσα χρειάζεστε στα ταξίδια με παιδιά

1. Λίστα η σωτήρια

Θα σκεφτείτε τώρα: Λίστα κάνω καθημερινά με τις υποχρεώσεις, με το σούπερ, με τη δουλειά! Και στις διακοπές λίστα; Ω ναι! Θυμηθείτε δε φτάσατε ακόμη εκεί. Για να φτάσετε και να είναι όλα τέλεια, πρέπει να δουλέψετε όσο είστε ακόμη στην καθημερινότητα. Αλλά υπάρχει ένα μυστικό.

Πριν κάνετε ακόμη το ταξίδι Ραφήνα Τήνος θα πρέπει να χωρίσετε τις διακοπές σας σε δραστηριότητες. Ορισμένα παραδείγματα: Θάλασσα. Τι θα χρειαστείτε για τη θάλασσα; Αντηλιακά, πετσέτες, καπέλα, μαγιό, γυαλιά, αλλαξιές- παρεό κλπ. Επόμενο κεφάλαιο ξεναγήσεις στα αξιοθέατα, παραμονή στο ξενοδοχείο, βόλτες.

Αφού χωρίσετε τις διακοπές σας σε κεφάλαια. Δείτε τι θα χρειαστείτε για καθένα από αυτά, όπως στο παράδειγμα των θαλάσσιων δραστηριοτήτων. Στη συνέχεια, κι εδώ είναι το ευχάριστο, μοιράστε τις λίστες σας στο σύντροφο και στα παιδιά.

Για την ακρίβεια τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό, για τα μικρότερα δουλεύουν κυρίως οι γονείς. Αυτό δε σημαίνει, ότι δεν μπορείτε να βάλετε να πάρουν μέρος στη διαδικασία. Αναθέστε τους να βρουν ποια είναι τα αγαπημένα τους παιχνίδια, που θα ήθελαν να πάρουν μαζί, αφού πρώτα βάλετε κανόνες σχετικά με το ποια μπορούν να πάρουν και γιατί.

2. Έχετε μια εικόνα του προγράμματός σας

Όπως είπαμε και παραπάνω απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε μια εικόνα του τι πρόγραμμα θα ακολουθήσετε. Δεν είπαμε, ότι θα πρέπει να καθίσετε να ορίζετε χρονοδιαγράμματα, που θα τηρούνται απαρέγκλιτα.

Απλώς το να έχετε μια ιδέα του ποια μέρη θέλετε να επισκεφθείτε, θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε και ως προς τα ρούχα και ως προς την οργάνωση των γευμάτων- σνακς.

3. Ραφήνα Μύκονος: Χρειάζεστε όντως τόσα παπούτσια;

Είτε κάνετε το ταξίδι Ραφήνα Μύκονος είτε πηγαίνετε σε άλλο νησί, δε χρειάζεστε τόσα πολλά παπούτσια. Σκεφτείτε να κυνηγάτε τα παιδιά στα στενοσόκακα ενός νησιού ισορροπώντας πάνω σε ψηλοτάκουνα. Δε θα έχει καλή κατάληξη αυτό, δε συμφωνείτε;

Στην πραγματικότητα χρειάζεστε παντόφλες για την παραλία, αθλητικά για τις περιηγήσεις σας και ένα ωραίο ζευγάρι σανδάλια για τις βόλτες σας. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά. Εδώ κολλάει το «διακοπές είμαστε άλλωστε!», δε χρειάζονται και πολλά.

4. Οι ευρηματικές θήκες οργάνωσης!

Από τη στιγμή που οι θήκες οργάνωσης μπήκαν στη ζωή μας, μοιάζει να άλλαξε όλος ο τρόπος οργάνωσης του σπιτιού. Δεν είναι μόνο για την αποθήκευση χειμερινών/ θερινών ρούχων ή για τα ράφια της ντουλάπας ή για την κουζίνα. Έχουν σχεδιαστεί τέτοιες θήκες και για τη βαλίτσα.

Για την ακρίβεια όποιος τις χρησιμοποιεί, απορεί πως συμμάζευε τις βαλίτσες του πριν. Κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να πάρει 1-2 θήκες οργάνωσης. Αφού τοποθετήσει τα ρούχα μέσα, βάζει τις θήκε στη βαλίτσα.

Μάλιστα μπορεί κάθε μέλος της οικογένειας να έχει και από ένα χρώμα. Αυτό ίσως κινητοποιήσει τα παιδιά λίγο περισσότερο. Έτσι όταν έρθει η ώρα να ελέγξετε τη λίστα βάσει των κατηγοριών, που προαναφέραμε, θα ξέρετε τι είναι έτοιμο και τι όχι.

5. Ραφήνα Άνδρος: Τι παιχνίδια θα πάρετε;

Αν σκοπεύετε να κάνετε το ταξίδι Ραφήνα Άνδρος για τις διακοπές σας, η απόσταση που θα διανύσετε δεν είναι μεγάλη. Ωστόσο τα μικρά κυρίως παιδιά, θα βαρεθούν γρήγορα, ακόμη κι αν μάθουν όλο το κατάστρωμα του πλοίου απ’ έξω με τις πολλές βόλτες σε αυτό. Χρειάζεστε και εφεδρική απασχόληση.

Επομένως φροντίστε να έχετε στην τσάντα του παιδιού, ένα μπλοκ ζωγραφικής και μαρκαδόρους εύκαιρους. Αυτό θα τους αποσπάσει την προσοχή. Για τα πιο μεγάλα παιδιά, που μπορούν και προσέχουν, τα επιτραπέζια είναι μια ωραία ιδέα.

Φυσικά, κανένα ταξίδι δεν ξεκινά χωρίς τα απαραίτητα σνακς. Προτιμήστε είτε κριτσίνια, απλά μπισκότα χωρίς κρέμες ή φρυγανιές. Γενικά ό,τι είναι στεγνό για να μην ενοχλήσει το στομάχι των παιδιών στη διάρκεια του ταξιδιού.

6. Τα είδη περιποίησης μην ξεχάσετε!

Για τα παιδιά: Και πάλι μια θήκη οργάνωσης βαλίτσας, σε πολύ πιο μικρό μέγεθος θα σας φανεί χρήσιμη. Εκεί θα βάλετε τις οδοντόβουρτσές τους, την οδοντόκρεμα, χτένα, νυχοκόπτη, ένα σαμπουάν-αφρόλουτρο.

Για τις διακοπές είναι ιδανικά εκείνα τα προϊόντα, που συνδυάζουν και τις δύο χρήσεις, ώστε να μην κουβαλάτε πολλά μαζί. Επίσης σε αυτή τη θήκη μπορείτε να βάλετε και κάποια κρέμα, πχ αλλαγής πάνας αν έχετε μωρά ή για την ξηροδερμία και λοιπά.

Για τους μεγάλους: Εδώ υπάρχουν δύο σχολές. Α) Αγοράζουμε εκ των προτέρων τα πάντα σε συσκευασία ταξιδίου. Δεν ξεχνάμε μόνο τα απαραίτητα, όπως οδοντόβουρτσα, νυχοκόπτη, ξυραφάκια.

Β) Αγοράζουμε τα διπλά από αυτά που θα χρησιμοποιούσαμε και στο σπίτι, απλώς τα έχουμε πάντα έτοιμα για αναχώρηση. Αν ταξιδεύετε συχνά, εξυπηρετεί να έχετε μια βαλίτσα ή μια θήκη έτοιμη με σαμπουάν, αφρόλουτρα και όλα τα υπόλοιπα, που δε θα τα χρησιμοποιείτε παρά μόνο στα ταξίδια.

7. Tinos paros: Και στο island hopping η προετοιμασία είναι το παν

Σκέφτεστε το island hopping και το ταξίδι tinos paros για διακοπές; Και πάλι η σωστή προετοιμασία είναι το κλειδί. Μη νομίσετε, ότι επειδή η παραμονή σε κάθε μέρος είναι μικρότερη, θα χρειαστείτε λιγότερα πράγματα.

Θα χρειαστείτε απλώς τα κατάλληλα πράγματα. Γι’ αυτό προετοιμαστείτε σωστά πριν την αναχώρηση. Περάστε από διπλό έλεγχο τις λίστες σας και ναι, επιτέλους χαλαρώστε. Έφτασε η στιγμή του ταξιδιού

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση