Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύτηκε στην Ελλάδα -Τους ευχήθηκε για τον γάμο τους

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024 19:09 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύτηκε στην Ελλάδα -Τους ευχήθηκε για τον γάμο τους

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σταύρο Γαβριλιάδη και τον Δημήτρη Ελευσινιώτη, το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύτηκε στη χώρα μας είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τους συνεχάρη και μετέφερε τις ευχές του, λίγες ώρες μετά τον γάμο τους.

Γαβριλιάδης: Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό που πέρασε έναν νόμο που έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή μας

Μιλώντας στο Antivirus, o Σταύρος Γαβριλιάδης αναφέρθηκε στην επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, τον οποίο και ευχαρίστησε για το τηλεφώνημα, αλλά και για το ότι «πέρασε έναν νόμο που έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στη ζωή μας όσο και στη ζωή των παιδιών μας», όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε.

Ερωτηθείς για το πώς αισθάνεται μετά την τέλεση του γάμου του, ο κ. Γαβριλιάδης απάντησε: «Δεν αλλάζει τίποτα στην καθημερινότητά μας, αφού είμαστε οικογένεια αρκετά χρόνια τώρα. Αυτό που, ωστόσο, αλλάζει είναι ότι πλέον και η πολιτεία μάς αναγνωρίζει ως μία οικογένεια και όχι ως δύο ξεχωριστές, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα».

Ο γάμος τελέστηκε στη Νέα Σμύρνη, μεταξύ του Δημήτρη Ελευσινιώτη και του Σταύτου Γαβριλάδη, που παντρεύτηκαν χθες στο δημαρχείο της περιοχής, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και 20 χρόνια και έχουν τρία παιδιά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με το ζευγάρι μετά την τελετή, για να δώσει συγχαρητήρια και να στείλει τις ευχές του.

Ποιοι είναι οι δύο ομόφυλοι που παντρεύτηκαν

Ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης είναι ενεργά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και πρόσφατα βρέθηκαν στα θεωρεία της Βουλής, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων.

Η κίνησή τους να δημοσιεύσουν την αναγγελία γάμου την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου ήταν σημειολογική.

Ο 52χρονος Σταύρος Γαβριλιάδης είναι γιατρός αλλεργιολόγος και διαθέτει ιατρεία στη Νέα Σμύρνη και στη Λαμία. Επίσης, είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο».

«Επιτέλους, θα είμαστε μια οικογένεια με δύο επώνυμα»

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Γαβριλιάδης, ο οποίος είχε πει ότι ο νέος νόμος είναι μια ευπρόσδεκτη λύση στα προβλήματα της οικογένειάς του. Μετά τον γάμο θα υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα του Δημήτρη, και εκείνος θα υιοθετήσει τον γιο του. «Επιτέλους, θα είμαστε μια οικογένεια με δύο επώνυμα», είπε. Ο νόμος «τιμά την ελευθερία, την ισότητα, την αγάπη, την αξιοπρέπειά μας και διασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών μας».

πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση