Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήρε τον έλεγχο της υπόθεσης Ασημακοπούλου - Τα μηνύματα και το παρασκήνιο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024 12:34 Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήρε τον έλεγχο της υπόθεσης Ασημακοπούλου - Τα μηνύματα και το παρασκήνιο

Η υπόθεση Ασημακοπούλου μετετράπη σε μια βραδυφλεγή βόμβα για το Μέγαρο Μαξίμου που παρήγαγε αρνητική δημοσιότητα

Υπό άλλες συνθήκες, η σκέψη και μόνο να μην περιληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου θα ήταν σχεδόν αυτοκτονική. Υπήρξε ίσως η πλέον δυναμική ευρωβουλευτής της ΝΔ και σήκωσε το βάρος σημαντικών αναμετρήσεων με τις άλλες πτέρυγες του Ευρωκοινοβουλίου στα πέντε χρόνια της θητείας της. Επίσης, οι κυλιόμενες μετρήσεις την έδειχναν να «χτυπάει» άνετα την πρώτη τριάδα στη σειρά εκλογής, ενώ το όνομα της έπαιζε και για τη θέση της επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ.

Όλα άλλαξαν όμως τις τελευταίες μέρες. Η εσωτερική έρευνα που έτρεξε με τη βοήθεια έμπτιστων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη το Μέγαρο Μαξίμου έδειξε ότι η υπόθεση των e-mails της κ. Ασημακοπούλου είχε κι άλλες ουρές. Με άλλα λόγια, η υπόθεση δεν θα εξαντλείτο με ένα απλό πρόστιμο από την Αρχή Προστασίαος Προσωπικών Δεδομένων, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση. Και αυτό γιατί η κ. Ασημακοπούλου αποδείχθηκε πως ήταν ο τελευταίος κρίκος μιας διαδρομής διαρροής που ξεκίνησε από το γραφείο του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και με «ενδιάμεσο» τον πρώην γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο κατέληξε στην ευρωβουλευτή του κόμματος.

Η υπόθεση ήταν μια βραδυφλεγής βόμβα για το Μέγαρο Μαξίμου που παρήγαγε αρνητική δημοσιότητα. Αργά ή γρήγορα, πάντως, η κυβέρνηση θα βρισκόταν αντιμέτωπη με τα γεγονότα, εξ ου και αποφάσισε να ανακτήσει τον έλεγχο του πολιτικού αφηγήματος. Η κ. Ασημακοπούλου εκλήθη αργά την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Μπρατάκο, ενώ μίλησαν εκ νέου χθες το πρωί. Από την αρχή, η κ. Ασημακοπούλου φάνηκε διατεθειμένη να διευκολύνει την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο της ανάκτηςη του ελέγχου, πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου «έδωσε» τους κ. Σταυριανουδάκη και Θεοδωρόπουλο από τη στιγμή που το πρόβλημα των διαρροών δεν θα μπορούσε να αποσιωπηθεί. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, παράλληλα, η κ. Ασημακοπούλου δεν είχε μιλήσει με τον πρωθυπουργό, ο οποίος σημειωτέον τρέφει εκτίμηση στο πρόσωπο της και της είχε προτείνει υπουργικά χαρτοφυλάκια τον περασμένο Ιούνιο

«Δεν είμαστε ίδιοι»

Κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι η σπουδή του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει το θέμα σχετικά νωρίς είχε να κάνει και με το να σταλεί ένα μήνυμα ότι δεν είναι όλοι ίδιοι και ότι η κυβέρνηση δεν θα επέτρεπε τη δημιουργία ενός «παραϋπουργείου» εντός Μαξίμου. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το γεγονός ότι η διαρροή των e-mails εντοπίζεται τον Μάιο του 2023, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων και άρα επί υπηρεσιακής κυβέρνησης, αποσυσχετίζει πλήρως το ζήτημα από την επιστολική ψήφο, η πλατφόρμα της οποίας άνοιξε μόλις πριν λίγες εβδομάδες και ακόμα δεν έχει κλείσει.

«Είναι προκλητικό αυτοί που καμαρώνουν ότι έχουν στις τάξεις τους αμετάκλητα καταδικασμένους για βαρύτατα αδικήματα και πρωταγωνιστές σκοτεινών υποθεσεων χειραγώγησης των Μέσων και της δικαιοσύνης, για τους οποίους η λέξη παραίτηση είναι διαχρονικά άγνωστη, να κουνάνε το δάχτυλο σε περιπτώσεις που οι παραιτήσεις προηγήθηκαν των πορισμάτων των αρμοδίων αρχών, οι οποίες προφανώς συνεχίζουν να κάνουν όσα προβλέπονται», έλεγαν αρμόδιες πηγές της ΝΔ, απαντώντας στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παράλληλα έβαζε στο στόχαστρο και την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Για το Μέγαρο Μαξίμου το θέμα δεν έχει συνέχεια, υπό την έννοια πως οι ενέργειες που ήταν να γίνουν έγιναν και τον λόγο έχουν από εδώ και πέρα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που έλαβε χθες τις απαντήσεις της Άννας Ασημακοπούλου, αλλά και η τακτική δικαιοσύνη που έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα. Η επιθετική αντιμετώπιση του κ. Μητσοτάκης, όμως, ενείχε και το μήνυμα ότι ο ίδιος δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και καμία σκιά, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την πρόοδο της επιστολικής ψήφου, αλλά και την ευρύτερη αίσθηση του αδιάβλητου των εκλογών.

Ένας λόγος, πάντως, που το Μαξίμου παρενέβη και έληξε την ιστορία με τον δικό του τρόπο ήταν και η συνεχόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών που κατέγραφαν οι κυλιόμενες μετρήσεις για το επίμαχο θέμα.

πηγή: prtothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση