Πέλλα: Στη «φάκα» οφθαλμίατρος που απέκρυψε εισοδήματα 161.000 ευρώ, αγοράζοντας 23 ρολόγια γνωστής μάρκας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 19:05 Πέλλα: Στη «φάκα» οφθαλμίατρος που απέκρυψε εισοδήματα 161.000 ευρώ, αγοράζοντας 23 ρολόγια γνωστής μάρκας

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας έχει μπει η δράση ενός οφθαλμιάτρου στην Πέλλα, ο οποίος κατηγορείται ότι απέκρυπτε φορολογητέα ύλη μέσω της αγοράς ακριβών ρολογιών χειρός.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο οφθαλμίατρος φέρεται να είχε αποκτήσει 23 ρολόγια χειρός συνολικής αξίας, το διάστημα 2019-2024, που δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η έρευνα των αστυνομικών αρχών ξεκίνησε ύστερα από ανώνυμη καταγγελία για μη έκδοση αποδείξεων και απόκρυψη φορολογητέας ύλης από τον συγκεκριμένο οφθαλμίατρο, μέσω αγοράς ακριβών ρολογιών χειρός.

Από την έρευνα και ύστερα από διασταύρωση αναρτήσεων σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών, διαπιστώθηκε πως ο συγκεκριμένος γιατρός, ο οποίος διατηρεί ιατρείο στα Γιαννιτσά Πέλλας, είχε αποκτήσει 23 ρολόγια γνωστής μάρκας, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 160.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματά του.

Σημειώνεται ότι η ΔΟΥ Γιαννιτσών θα ενημερωθεί για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν, προκειμένου να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες και να επιβληθούν τα διοικητικά πρόστιμα.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Οικονομική Αστυνομία εντοπίστηκε οφθαλμίατρος που απέκρυπτε φορολογητέα ύλη μέσω της αγοράς ακριβών ρολογιών χειρόςΑπό την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος διερευνήθηκε υπόθεση μη έκδοσης αποδείξεων και απόκρυψης φορολογητέας ύλης μέσω αγοράς ακριβών ρολογιών χειρός από οφθαλμίατρο σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω κατά τα έτη 2019 έως 2024 είχε προβεί στην απόκτηση -23- ρολογιών χειρός, συνολικής αξίας -161.300- ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματά του.Για τις παραβάσεις που προέκυψαν θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση