Βενζινοπώλες: Καθοριστικό ρόλο για τις υψηλές τιμές στην βενζίνη παίζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 13:30 Βενζινοπώλες: Καθοριστικό ρόλο για τις υψηλές τιμές στην βενζίνη παίζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου

Καθοριστικό ρόλο για τις υψηλές τιμές στην βενζίνη παίζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, τύπου brend, κυρίως για τη Μεσόγειο και Ευρώπη, σύμφωνα με της δηλώσεις του προέδρου βενζινοπωλών Αττικής, Νίκου Παπαγεωργίου στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, «όπως φαίνεται η τιμή του brend είναι παγιωμένη στα 90 δολάρια/βαρέλι που σημαίνει για εμάς τους Έλληνες καταναλωτές, δύο ευρώ/λίτρο για τη αμόλυβδη βενζίνη, διότι όπως γνωρίζετε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης είναι ιδιαίτερα υψηλός, στα 70 λεπτά το λίτρο, και υπάρχει και το 24% του ΦΠΑ.»

«Άρα λοιπόν δεν θα δούμε σύντομα αποκλιμάκωση στις τιμές εφόσον οι διεθνείς τιμές παραμένουν σε αυτά τα επίπεδα.

Από τις 15 Ιανουαρίου και μετά αρχίζει μια βουβή άνοδος, από τα 1,8 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο 1,96 ευρώ το λίτρο, μια μέση τιμή πανελλαδικά, που σημαίνει ότι στη νησιωτική χώρα έχει ξεπεράσει προ πολλού τα 2 ευρώ καθώς υπάρχει το μεταφορικό κόστος.

Ευτυχώς η αγορά έδειξε αυτοσυγκράτηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι για την ώρα φαίνεται πως δεν θα πάμε σε περαιτέρω άνοδο, γιατί ξέρετε αν υπήρχε αντεπίθεση από το Ισραήλ, προφανώς και θα βλέπαμε τις τιμές πάνω από δύο ευρώ, στα 2,10, ίσως και στα 2,20 ευρώ το λίτρο.

Για το Πάσχα θεωρώ ότι μέχρι τότε, και εφόσον δεν υπάρχει άλλη κακή εξέλιξη, οι τιμές θα συγκρατηθούν εκεί, αν και είναι ιδιαίτερα υψηλά.»

Πηγή: ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση