Τραγωδία στο Μάτι: Eφεση για όλα άσκησε ο εισαγγελέας - Επιστρέφουν όλοι στο εδώλιο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Μαΐου 2024 12:40 Τραγωδία στο Μάτι: Eφεση για όλα άσκησε ο εισαγγελέας - Επιστρέφουν όλοι στο εδώλιο

Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση για την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι - Αφορά σε αθωώσεις, ποινές και ελαφρυντικά για όλους τους κατηγορούμενους.

Έφεση κατά της απόφασης για τη φωτιά και την τραγωδία στο Μάτι άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών, Σπύρος Παππάς.

Την εντολή για την άσκηση έφεσης έδωσε η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, αλλά και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Καλλιόπης Βαρδάκη.

Η έφεση αφορά στο σύνολο της απόφασης, και συγκεκριμένα στους αθωωθέντες, στις ποινές, στα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στους καταδικασθέντες, αλλά και τη μετατροπή της ποινής τους σε χρηματική.

Ο μόνος καταδικασθέντας για τον οποίο δεν ασκήθηκε έφεση είναι ο ηλικιωμένος που έβαλε τη φωτιά και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Την ίδια στιγμή καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την καθαρογραφή της απόφασης προκειμένου η δίκη σε δεύτερο βαθμό, στο εφετείο δηλαδή, να ξεκινήσει μέσα στο 2024.

Και αυτό καθώς ο κίνδυνος να παραγραφούν οι όποιες ποινικές ευθύνες για όλους τους υπεύθυνους είναι ορατός καθώς εάν εως το 2026 δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση, δηλαδή απόφαση από τον Αρειο Πάγο, τότε οι όποιες ευθύνες θα παραγραφούν.

Για αυτόν το λόγον η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, την επόμενη κιόλας ημέρα της απόφασης, έδωσε εντολή για άμεση καθαρογραφή της.

Ήδη μάλιστα η πρόεδρος του δικαστηρίου απαλλάχθηκε από τα υπόλοιπα καθήκοντα της, προκειμένου να καθαρογράψει το συντομότερο την απόφαση για να δρομολογηθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: thetoc.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση