Στα δύο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τη συμφωνία των Πρεσπών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 18:24 Στα δύο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τη συμφωνία των Πρεσπών

Εσωτερικούς τριγμούς φαίνεται πως προκαλεί στους ΑΝΕΛ η επιμονή του Πάνου Καμμένου στην σκληρή γραμμή για την ονομασία των Σκοπίων.

Εσωτερικούς τριγμούς φαίνεται πως προκαλεί στους ΑΝΕΛ η επιμονή του Πάνου Καμμένου στην σκληρή γραμμή για την ονομασία των Σκοπίων. Ο πρόεδρος του κόμματος σε χθεσινές δηλώσεις του επανέλαβε ότι δεν θα στηρίξει την συμφωνία, προειδοποιώντας μάλιστα ότι θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πριν περάσει ωστόσο ένα 24ωρο έλαβε το πρώτο… “όχι” από τον "δικό" του Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος δεν είναι ο μόνος που επιθυμεί την παράταση του βίου της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή ο Κώστας Κατσίκης στηρίζει ολόθερμα τον Πάνο Καμμένο, με αποτέλεσμα η ΚΟ του κόμματος να έχει χωριστεί στα δύο.

"Δεν θέλω να ρίξω λάδι στην φωτιά. Η διαφοροποίηση μου για το ζήτημα της συμφωνίας των Σκοπίων είναι εμφανής. Δεν έχω κρυφτεί. Το έχω πει σε όλους τους τόνους ότι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί και αυτό είναι καλό για τη χώρα" δήλωσε την Τρίτη ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και κάνοντας ένα βήμα παραπέρα αποκάλυψε ότι εξαιτίας του ζητήματος αυτού αισθάνεται κάπως εκτός από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. "Δεν έχω καμία επαφή, δεν πολυμιλάμε, στις υποχρεώσεις μου βέβαια είμαι τυπικός. Αισθάνομαι λίγο παγωμένος. Έχω παγώσει".

Την δική του άποψη για το θέμα εξέφρασε και ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ανέφερε ότι παρότι διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών εκτιμά ότι δεν συντρέχει λόγος να αποσυρθούν οι ΑΝΕΛ από την συγκυβέρνηση. «Επειδή το θέμα των Σκοπίων είναι ιδρυτικό και ιδρυματικό για τους ΑΝΕΛ, φυσικά και θα καταψηφίσουν τη συμφωνία στη βουλή όταν και αν έρθει» σημείωσε ο κ. Ζουράρις. Πρσόθεσε ωστόσο ότι  «από τη στιγμή που υπάρχει η πλειοψηφία να ψηφιστεί δεν υπάρχει λόγος να άρει την εμπιστοσύνη του ο κ. Καμμένος προς την κυβέρνηση». Όπως μάλιστα διευκρίνισε, αυτό το έχει πει και στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο.

Κατά πληροφορίες, την άποψη ότι το θέμα της συμφωνίας ίσως δεν θα πρέπει να γίνει η αφορμή να πέσει η κυβέρνηση φέρεται να έχουν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αλλά και ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού Τέρενς Κουίκ.

Την σκληρή γραμμή του Πάνου Καμμένου ακολουθεί ο Κώστας Κατσίκης ο οποίος έσπευσε να απαντήσει στο Θανάση Παπαχριστόπουλο, διαμηνύοντας ότι η ΑΝΕΛ θα ρίξουν την κυβέρνηση στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Μίλησε μάλιστα για “ειλημμένη κομματική απόφαση”.

Παρόμοια στάση φαίνεται πως κρατά και η νέα υφυπουργός Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο υφπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης αλλά και ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης. Πληροφορίες εμφανίζουν τον τελευταίο να κρατά μια πιο μετριοπαθή στάση.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση