"Tρομοκρατικό χτύπημα" βλέπουν οι αρχές - Νεκρός ο δράστης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 18:58 "Tρομοκρατικό χτύπημα" βλέπουν οι αρχές - Νεκρός ο δράστης

Παραμένει αδιευκρίνιστο ακόμη το κίνητρο του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου, μετά από πυροβολισμούς των αστυνομικών δυνάμεων. Το περιστατικό πλέον και επισήμως αντιμετωπίζετι ως τρομοκρατικό, με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία να τίθεται επικεφαλής. Ωστόσο, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις, η αστυνομία κρατά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αναφορικά με τα κίνητρα του δράστη.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, η ακριβής κατάσταση της υγείας τους ωστόσο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ο δράστης φορούσε ψεύτικο γιλέκο αυτοκτονίας.

Νωρίτερα, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι κλήθηκε για ένα επεισόδιο με μαχαίρι κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου κατά το οποίο ορισμένοι άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένας ύποπτος συνελήφθη. «Η αστυνομία κλήθηκε στις 1:58 μ.μ. [τοπική ώρα] για ένα επεισόδιο επίθεσης με μαχαίρι κοντά τη Γέφυρα του Λονδίνου», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter. «Ένας άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία. Πιστεύουμε ότι ορισμένος αριθμός ανθρώπων έχει τραυματιστεί.»

Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου δήλωσε ότι είναι ένα σοβαρό επεισόδιο και ότι έστειλε πολλά πληρώματα στο σημείο. Η βρετανική αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα έπειτα από επεισόδιο με μαχαίρι στην περιοχή της Γέφυρας του Λονδίνου, δήλωσε νωρίτερα στο Reuters πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας.

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα και λεωφορεία στη γέφυρα και ένα φορτηγό να καταλαμβάνει περισσότερες από μία λωρίδες.

Ένα βιντεοκλίπ 14 δευτερολέπτων στο Twitter που γυρίστηκε από προνομιακή θέση στην απέναντι πλευρά του δρόμου δείχνει τρεις αστυνομικούς να οπισθοχωρούν από έναν άνδρα που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο.

Δύο από τους αστυνομικούς έχουν προτεταμένα τα όπλα τους εναντίον του άνδρα, ο οποίος φαίνεται να κινείται λίγο. Το Ρόιτερ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τα πλάνα από ανεξάρτητη πηγή.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα βρετανικά ΜΜΕ πως η αστυνομία έφθασε γρήγορα στο σημείο λίγο μετά τους πυροβολισμούς.

"Με κρατούν ενήμερο για το περιστατικό στη Γέφυρα του Λονδίνου και θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την άμεση ανταπόκρισή τους" ανέφερε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. 

"Σοκαριστικές αναφορές από την Γέφυρα του Λονδίνου. Οι σκέψεις μου ειναι με αυτούς που βρέθηκαν στο σημείο. Ευχαριστούμε την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που ανταποκρίθηκαν" ανέφερε ο Τζέρεμι Κόρμπιν. 

Δείτε βίντεο από το περιστατικό:

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση