Τρεις φυλακισμένοι πέθαναν από κορωνοϊό στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 16:50 Τρεις φυλακισμένοι πέθαναν από κορωνοϊό στην Τουρκία

Τρία άτομα που βρίσκονται σε φυλακές στην Τουρκία έχασαν τη ζωή τους αφού προσβλήθηκαν από κορωνοϊό.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, την ώρα που το κοινοβούλιο στην Τουρκία εξετάζει τη χορήγηση αμνηστίας σε ένα μέρος των φυλακισμένων.

“Δεκαεπτά κρατούμενοι σε πέντε ανοικτά σωφρονιστικά ιδρύματα διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Τρεις απεβίωσαν στη διάρκεια θεραπειών”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ.

Οι “ανοικτές” φυλακές στην Τουρκία έχουν ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας, ενώ εκεί μεταφέρονται όσοι φυλακισμένοι πρόκειται να αποφυλακισθούν σύντομα ή όταν η ποινή που τους έχει επιβληθεί πλησιάζει στη λήξη της και δικαιούνται άδειες εξόδου.

Ο Γκιούλ δήλωσε πως 14 άλλοι κρατούμενοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και πως ένας απ’ αυτούς, ο οποίος πάσχει και από χρόνια νόσο, βρίσκεται “στη μονάδα εντατικής”, ενώ ξεκαθάρισε πως “κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί στις κλειστές φυλακές”.

Το κοινοβούλιο στην Τουρκία βρίσκεται σε συζητήσεις για ένα νομοσχέδιο το οποίο θα οδηγήσει εκτός φυλακών περίπου 90.000 ανθρώπους, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός.

Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται όσοι είναι καταδικασμένοι για “τρομοκρατία”, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολυάριθμοι δημοσιογράφοι και αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί, προς απογοήτευση των

οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση