Χαμός στη Βρετανία: Ακυρώνονται πτήσεις και πακέτα διακοπών στην Ελλάδα, μετά το νέο "απαγορευτικό"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 17:43 Χαμός στη Βρετανία: Ακυρώνονται πτήσεις και πακέτα διακοπών στην Ελλάδα, μετά το νέο "απαγορευτικό"

TUI, Ryanair, Easyjet, Jet2 και British Airways έφεραν τα πάνω κάτω στα σχέδια διακοπών των Βρετανών που είχαν κάνει κράτηση.

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες αναγκάστηκαν να κόψουν χιλιάδες πτήσεις και πακέτα διακοπών προς την Ελλάδα, "γκρεμίζοντας" τα όνειρα χιλιάδων Βρετανών για καλοκαιρινές διακοπές στην χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Μετά την επέκταση της απαγόρευσης πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τα ελληνικα αεροδρόμια οι εταιρείες TUI, Ryanair, Easyjet, Jet2 και British Airways έφεραν τα πάνω κάτω στα σχέδια διακοπών των Βρετανών που είχαν κάνει κράτηση με την ελπίδα για μια γρήγορη απόδραση στις αρχές Ιουλίου.

Όπως τονίζει η Daily Mail, οι ελληνικές αρχές πήραν την συγκεκριμένη απόφαση παρά τα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου να συμπεριλάβει την Ελλάδα σε μια "πράσινη" ομάδα χωρών, όπου θα ήταν ασφαλές για τους Βρετανούς να ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας αεροπορικές "γέφυρες" χωρίς καραντίνα.

Πάντως το δημοσίευμα σημειώνει πως η Ελλάδα έχει επηρεαστεί σχετικά ελαφρώς από τον κορονοϊό, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι μια από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο στην Ευρώπη.

Η Tui, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου, επρόκειτο να εξυπηρετήσει τέσσερα ελληνικά νησιά όταν ια ξεκινούσε τις δραστηριότητές της στις 11 Ιουλίου, ενώ η EasyJet είχε ανακοινώσει σχέδια για επανάληψη πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα με ναύλους που ξεκινούν από 39,99 £.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της TUI σήμερα το πρωί ζήτησε εξηγήσεις σχετικά με το σχέδιο αεροπορικής "γέφυρας", προειδοποιώντας ότι και άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας.

Ο Andrew Flintham, διευθύνων σύμβουλος της TUI UK & Ireland, δήλωσε ότι η πρόταση θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο μετά από "αμφίδρομες συνομιλίες" μεταξύ Βρετανίας και άλλων χωρών, προσθέτοντας: "Νομίζω ότι θα εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες δυσκολίες".

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση