Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί: Ετοιμάζει "πορεία απελευθέρωσης" των Δωδεκανήσων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 10:58 Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί: Ετοιμάζει "πορεία απελευθέρωσης" των Δωδεκανήσων

Η πορεία θα καταλήξει στο λιμάνι της Σμύρνης, "εκεί που πνίξαμε τους Έλληνες το 1922", όπως είπε προκλητικά ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Πορεία για την "απελευθέρωση" και "ανεξαρτησία" των Δωδεκανήσων ετοιμάζει στις 9 Σεπτεμβρίου ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ευθυγραμμισμένος με το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων του τελευταίου διαστήματος, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, ανακοίνωσε πως το κόμμα του θα οργανώσει "πορεία αποφασιστικότητας για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα".

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν και αρχηγός των "Γκρίζων Λύκων", ανέφερε ότι η πορεία θα γίνει στην πόλη της Σμύρνης και θα καταλήξει στο λιμάνι, "εκεί που πνίξαμε τους Έλληνες το 1922" όπως ανέφερε ο ίδιος προκλητικά.

Στοχοποιεί το Καστελόριζο το τουρκικό ΥΠΕΞ: Απαγορεύεται να στέλνει στρατό η Ελλάδα

Την ίδια ώρα, την Ελλάδα κατηγορεί με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, λέγοντας πως "εάν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, η χαμένη θα είναι εκείνη".

"Στα μέσα ενημέρωσης έλαβαν χώρα ειδήσεις σχετικά με μία στρατιωτική αποστολή της Ελλάδας στο Καστελόριζο. Το καθεστώς που διέπει το Καστελόριζο είναι αυτό της αποστρατικοποίησης με βάση τη συνθήκη του Παρισιού το 1947.

Εάν οι ειδήσεις στον Τύπο είναι σωστές, αυτό είναι μια νέα ένδειξη της έλλειψης νομιμότητας στην Ελλάδα και της πραγματικής πρόθεσής της για την ανατολική Μεσόγειο. Απορρίπτουμε τυχόν παράνομες τροποποιήσεις σχετικά με το καθεστώς του νησιού. Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε μια τέτοια πρόκληση να επιτύχει τον σκοπό της απέναντι από τις ακτές μας. Τέτοιες προκλητικές ενέργειες δεν θα βοηθήσουν καθόλου την Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, η χαμένη θα είναι εκείνη. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, και τα συμφέροντά της μέχρι τέλους", σημειώνει στη δήλωσή του.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση