Σόου Τραμπ: Πετάει μάσκες στους οπαδούς του στη Φλόριντα [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 09:55 Σόου Τραμπ: Πετάει μάσκες στους οπαδούς του στη Φλόριντα [εικόνες]

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε χωρίς μάσκα, αλλά πέταξε μάσκες με σύνθημα της καμπάνιας του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξανανέβηκε χθες στο βήμα στη Φλόριντα, όπου ξεκίνησε σειρά αλλεπάλληλων προεκλογικών εμφανίσεων, διαβεβαιώνοντας πως είναι "σε πλήρη φόρμα", 22 ημέρες πριν από τις εκλογές στις οποίες θα αναμετρηθεί με τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν. Ήταν εντυπωσιακή η στιγμή που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, πάντα χωρίς μάσκα αφού έχει "ιαθεί" από τον κορονοϊό, άρχισε να πετάει μάσκες στο συγκεντρωμένο πλήθος των οπαδών του.

"Λατρεύω τη Φλόριντα!", πέταξε ο Τραμπ, στην πολιτεία που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική την 3η Νοεμβρίου, συνεχίζοντας να διατρανώνει πως δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις. Πριν από τέσσερα χρόνια έλεγαν επίσης "πώς θα χάναμε τη Φλόριντα", κάγχασε, προσθέτοντας "σε 22 ημέρες, θα κερδίσουμε αυτή την πολιτεία και θα κερδίσουμε άλλα τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο!".

Λίγο μετά την απογείωση του προεδρικού αεροσκάφους, ο επικεφαλής γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ διαβεβαίωνε ότι ο Τραμπ είναι "αρνητικός" στον κορωνοϊό εδώ και "ημέρες" και ότι "δεν μεταδίδει" πλέον τον κορωνοϊό. Άφησε να γίνει σαφές στην ανακοίνωση πως βασίζεται σε ένα γρήγορο, λεγόμενο αντιγονικό, τεστ των εργαστηρίων Abbott, καθώς και σε άλλες εργαστηριακές εξετάσεις και κλινικές ενδείξεις. Το τεστ των εργαστηρίων Άμποτ θεωρείται λιγότερο αξιόπιστο από άλλα μοριακά τεστ.

Τι είπε για τον κορωνοϊό

"Το ξεπέρασα τώρα. Λένε ότι έχω ανοσία. Νιώθω τόσο δυνατός!", είπε ο Τραμπ απευθυνόμενους στους χιλιάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι στέκονταν ώμο με ώμο, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκες. "Θα φιλήσω όλο τον κόσμο, τα παλικάρια, τις υπέροχες γυναίκες!", συνέχισε ο 74χρονος αρχηγός του κράτους, προκαλώντας γέλια.

Πάνω από δέκα εκατομμύρια έχουν ψηφίσει στη Φλόριντα

Πάνω από δέκα εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, είτε επιστολικά ή πρόωρα στις πολιτείες όπου επιτρέπεται αυτό, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου της Φλόριντας που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα.

"Οι εκλογείς έχουν καταθέσει 10.296.180 ψηφοδέλτια", αριθμό που αποτελεί ρεκόρ, ανέφερε μέσω του ιστοτόπου του το US Elections Project του Πανεπιστημίου της Φλόριντας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προσαρμοσμένη αναζήτηση