Μπάιντεν σε Τραμπ: Η Αμερική επέστρεψε – Τίποτα δεν θα εμποδίσει την μετάβαση της εξουσίας (video)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 23:01 Μπάιντεν σε Τραμπ: Η Αμερική επέστρεψε – Τίποτα δεν θα εμποδίσει την μετάβαση της εξουσίας (video)

Ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε απόψε και έστειλε σαφές μήνυμα προς τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε στον… αρνητή του εκλογικού αποτελέσματος πως η μετάβαση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως τίποτε δεν πρόκειται να σταματήσει την μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ, μετά την εκλογική του νίκη, τονίζοντας πως ενημερώνει τους παγκόσμιους ηγέτες στις τηλεφωνικούς του συνομιλίες ότι “η Αμερική επέστρεψε”.

Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε πως η μετάβαση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη παρά την άρνηση του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μπάιντεν: Άναψαν” τα τηλέφωνα

Παρά το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα, ο Τζο Μπάιντεν άρχισε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ηγέτες ανά τον πλανήτη.

Έτσι, ο Μπάιντεν επικοινώνησε με τον Εμανουέλ Μακρόν και επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα όπως το κλίμα, η υγεία, η μάχη κατά της τρομοκρατίας. “Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις και τους διαβεβαίωσε για τη βούλησή του να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων: το κλίμα, την υγεία, τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων”, επισήμαναν τα Ηλύσια Πεδία.

Η γαλλική προεδρία ανέφερε, επίσης, ότι η τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν – Μπάιντεν διήρκησε 10 λεπτά. Υπενθυμίζεται ότι ο Μακρόν συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν το περασμένο Σάββατο (07.11.2020) για τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές, λέγοντας ότι έχουν πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουν. Ο Μακρόν από το 2017 που εξελέγη πρόεδρος, δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον Τζο Μπάιντεν, που διετέλεσε αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα το διάστημα μεταξύ 2009 – 2017.

Ο Μπάιντεν επικοινώνησε και με την Άνγκελα Μέρκελ. Η καγκελάριος της Γερμανίας και ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ συμφώνησαν ότι η διατλαντική συνεργασία έχει μεγάλη σημασία ενόψει του πλήθους των παγκόσμιων προκλήσεων, σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL. 

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση