Μαγευτικές εικόνες από τους «παγωμένους» καταρράκτες του Νιαγάρα (pics, vid)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 15:28 Μαγευτικές εικόνες από τους «παγωμένους» καταρράκτες του Νιαγάρα (pics, vid)

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι ένα από αυτά τα αξιοθέατα που κόβουν την ανάσα ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που κάποιος θα επιλέξει να τους επισκεφθεί. Ιδίως ο χειμώνας προσφέρει μοναδικές εικόνες και μας επιτρέπει να δούμε το φυσικό θαύμα μέσα από ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα.

Τις τελευταίες ημέρες το τσουχτερό κρύο που πλήττει τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ και τον Καναδά, προσφέρει ένα μαγευτικό το θέαμα στους επισκέπτες του Νιαγάρα. Οι πολικές θερμοκρασίες κατάφεραν να παγώσουν ένα από τα διασημότερα τουριστικά σημεία του κόσμου και να δημιουργήσουν φαντασμαγορικούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες. 

Δείτε φωτογραφίες:

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το τσουχτερό κρύο αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες στην περιοχή δίνοντας παράταση στο μαγευτικό θέαμα. Πολλοί χρήστες των social media που έχουν επισκεφθεί το διάσημο αξιοθέατο έχουν ιδιαίτερα εντυπωσιακές εικόνες με φόντο το παραμυθένιο σκηνικό. 

Δείτε βίντεο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι με 3.160 τόνους νερού που ρέουν πάνω από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα κάθε δευτερόλεπτο, χρειάζεται να παγώσουν πολύ για να δημιουργηθεί ένα στερεό κομμάτι τους καταρράκτες του. Στην πραγματικότητα, οι καταρράκτες και ο ποταμός Νιαγάρα δεν έχουν παγώσει ποτέ σε ολόκληρη την έκταση τους. Σύμφωνα με τον World Atlas, η μόνη φορά που οι καταρράκτες του Νιαγάρα έφτασαν στο σημείο να «παγώσουν» ήταν στις 29 Μαρτίου 1848, όταν η λίμνη Ίρι πάγωσε και δημιούργησε ένα φράγμα πάγου που εμπόδισε το νερό να φτάσει στους καταρράκτες.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση