Super star στην Αμερική ο πρίγκιπας Χάρι: Η ειδική visa για... εξαιρετικά ταλέντα που του έδωσαν

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 11:48 Super star στην Αμερική ο πρίγκιπας Χάρι: Η ειδική visa για... εξαιρετικά ταλέντα που του έδωσαν

Τι περιλαμβάνει η ειδική visa που έλαβε ο πρίγκιπας Χάρι για να εργαστεί στην Αμερική - Την έχουν πάρει ο Τζάστιν Μπίμπερ και ο Χιου Τζάκμαν.

Όχι μία αλλά δύο δουλειές έπιασε ο πρίγκιπας Χάρι στην Αμερική, ο οποίος θα εργαστεί για πρώτη φορά στη ζωή του. Επιλέγοντας να αποσχιστεί από την βασιλική οικογένεια και να μετακομίσει μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ στην Αμερική, έχασε τα προνόμια που είχε οπότε δεν έχει άλλη επιλογή.

Super star στην Αμερική ο πρίγκιπας Χάρι: Η ειδική visa για... εξαιρετικά ταλέντα που του έδωσαν

Ωστόσο, επειδή βρίσκεται στην Αμερική και το θέμα της βίζας είναι μια αρκετά περίπλοκη υπόθεση, πολλοί αναρωτήθηκαν πώς κατάφερε να αποκτήσει τόσο σύντομα βίζα για να μπορέσει να εργαστεί στη χώρα.

Όπως προκύπτει λοιπόν, ο πρίγκιπας Χάρι έχει λάβει ειδική βίζα που είναι σχεδιασμένη για άτομα με "εξαιρετικές ικανότητες", αναφέρουν ειδικοί σε δημοσίευμα της Daily Mail.

prince harry

Ανάλογη βίζα έχει χρησιμοποιήσει ο Καναδός τραργουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ και ο Αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν, για παράδειγμα. Η συγκεκριμένη άδεια έχει διάρκεια έως και τρία χρόνια.

Ο Δούκας του Σάσεξ, 36 ετών, έχει τώρα δύο θέσεις εργασίας ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται προγράμματα τηλεόρασης και podcast στις ΗΠΑ.

Ως Βρετανός πολίτης, ο Χάρι δεν είχε αυτόματα το δικαίωμα να αναζητήσει εργασία αφού μετακόμισε στην Καλιφόρνια πέρυσι με την αμερικανίδα σύζυγο Mέγκαν, 39 ετών, η οποία είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.

meghan harry

Ο Χάρι θα μπορούσε να έχει υποβάλει αίτηση για πράσινη κάρτα, αλλά αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις στο φόρο εισοδήματος και μπορεί να χρειαστούν έως και 21 μήνες για την επεξεργασία της αίτησης.

PRINCE HARRY MEGHAN MARKLE

Η συγκεκριμένη visa 0-1 που φέρεται να έχει αποκτήσει ο Χάρι, προορίζεται για "άτομα που έχουν εξαιρετική ικανότητα στις επιστήμες, τις τέχνες, την εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις ή τον αθλητισμό ή που έχουν αποδεδειγμένο ρεκόρ εξαιρετικών επιτευγμάτων στον κινηματογράφο ή στον τηλεοπτικό κλάδο και έχει αναγνωριστεί σε εθνικό επίπεδο ή διεθνώς".

Προφανώς ο Χάρι δεν έχει κάποια από τις προαναφερόμενες ικανότητες ωστόσο ως πρίγκιπας Χάρι έχει διεθνή αναγνώριση και αυτό προφανώς έχει μετρήσει υπέρ του.

prince harry queen elizabeth
Το πρόβλημα με τη βαριά φορολογία αν πάρει πράσινη κάρτα

Εφόσον θα μείνει μόνιμα στην Αμερική και υποβάλλει αίτηση για πράσινη κάρτα ή υπηκοότητα των ΗΠΑ, ο Χάρι αυτόματα παραιτείται των τίτλων του και καθίσταται υπεύθυνος για την καταβολή φόρου επί του παγκόσμιου εισοδήματός του (το οποίο θα περιλάμβανε οποιοδήποτε τραστ στο Ηνωμένο Βασίλειο στο οποίο συμμετέχει).

Πολίτες από άλλες χώρες που παντρεύονται Αμερικανoύς πόλίτες και σκοπεύουν να ζήσουν στις Η.Π.Α. απαιτείται να αποκτήσουν βίζα μεταναστών στις ΗΠΑ πριν μπορέσουν να γίνουν νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι. Η Telegraph προσθέτει ότι, ενώ είναι πιθανό ο Χάρι να χρησιμοποιήσει διπλωματικό καθεστώς για να παραμείνει στις ΗΠΑ, αυτό είναι δεν θα είναι εφικτό, δεδομένου ότι δεν είναι πλέον επίσημο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι σχολίασε το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι ο Χάρι και η Μέγκαν "θα ακολουθήσουν τις ίδιες νομικές απαιτήσεις με όλους τους άλλους πολίτες". Δηλαδή δεν θα ζητήσουν καμία προνομιακή μεταχείριση.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση