Κορωνοϊός: Λανθασμένα αποτελέσματα PCR τεστ σε 43.000 πολίτες έδωσε εργαστήριο στο Γουλβερχάμπτον

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 14:22 Κορωνοϊός: Λανθασμένα αποτελέσματα PCR τεστ σε 43.000 πολίτες έδωσε εργαστήριο στο Γουλβερχάμπτον

Οι εργασίες του εργαστηρίου έχουν ανασταλεί - Υπό εξέταση 400.000 δείγματα που ελήφθησαν από το συγκεκριμένο εργαστήριο το διάστημα 8-12 Οκτωβρίου.

Το NHS ξεκίνησε έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο με αφορμή αναφορές για πολίτες, που έλαβαν αρνητικά αποτελέσματα στα μοριακά τεστ, τα οποία πραγματοποίησαν σε εργαστήριο της πόλης Γουλβερχάμπτον, ενώ τα rapid τεστ που είχαν κάνει προηγουμένως, τους είχαν βγάλει θετικούς.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Test and Trace του NHS, περίπου 400.000 δείγματα από τεστ κορωνοϊού ελήφθησαν από το εργαστήριο του Γουλβερχάμπτον το διάστημα 8-12 Οκτωβρίου, ενώ οι εκτιμνήσεις αναφέρουν πως περί τους 43.000 πολίτες ενδέχεται να έχουν λάβει λανθασμένη ενημέρωση. Οι εργασίες του συγκεκριμένου εργαστηρίου έχουν ανασταλεί. 

Η Υπηρεσία Ασφαλείας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) ανέφερε πως τα περισσότερα από τα τεστ, έγιναν στη νοτιοδυτική Αγγλία, επιμένοντας πως «δεν υπήρξαν τεχνικά ζητήματα» με τα rapid ή τα μοριακά τεστ, χαρακτήρισε το περιστατικό σαν «μεμονωμένο, που προέκυψε σε ένα εργαστήριο» και πρόσθεσε πως όλα τα υπόλοιπα τεστ έχουν ήδη σταλεί για εξέταση σε άλλα εργαστήρια.

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση