Γαλλία: Απειλούν δημοσιογράφο με αποκεφαλισμό - Τέθηκε υπό αστυνομική προστασία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 11:08 Γαλλία: Απειλούν δημοσιογράφο με αποκεφαλισμό - Τέθηκε υπό αστυνομική προστασία

Έκανε ρεπορτάζ για τον ακραίο Ισλαμισμό στην πόλη Ρουμπέ και τους διαχωρισμούς ανδρών - γυναικών.

Στη Γαλλία, η δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ τέθηκε από αστυνομική προστασία μετά από απειλές που δέχθηκε από αγνώστους κατά της ζωής της ύστερα από τη μετάδοση επεισοδίου της εκπομπής της «Zone Interdite», το οποίο ήταν αφιερωμένο στο ριζοσπαστικό ισλαμισμό ακραίους Ισλαμιστές και στον αντίκτυπο του τρόπου ζωής τους στη γαλλική κοινωνία στις 23 Ιανουαρίου. Η δημοσιογράφος έλαβε μηνύματα πως θα την αποκεφαλίσουν αποκάλυψε ο πρόεδρος του ομίλου M6, Νικολάς ντε Ταβερνό.

Το επεισόδιο εστίασε στην καθημερινότητα των πολιτών της πόλης Ρουμπέ, στη Βόρεια Γαλλία.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ έγιναν αποκαλύψεις και μεταδόθηκαν πλάνα από ένα εστιατόριο όπου οι γυναίκες έτρωγαν σε χώρους με διαχωριστικά για να μην τις βλέπουν άνδρες, αλλά και κούκλες που πωλούνταν χωρίς χαρακτηριστικά προσώπου για τους μουσουλμάνους που πιστεύουν ότι η απεικόνιση του προσώπου είναι απαγορευμένη. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, το εν λόγω εστιατόριο έκλεισε μετά από την προβολή της εκπομπής «για υγειονομικούς λόγους», όπως αναφέρουν. Επίσης, στα μουσουλμανικά σχολεία της περιοχής τα κορίτσια χωρίζονταν από τα αγόρια.

Ο Νικολάς ντε Ταβερνό υποστήριξε πως έλαβαν ιδιαίτερα μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσουν πως τα πρόσωπα των μαρτύρων δεν θα φανούν, αντιλαμβανόμενοι πως θα μπορούσαν να υποστούν αντίποινα για τις απόψεις τους.

Μετά την αποκάλυψη πως η δημοσιογράφος βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία έχουν αυξηθεί οι αντιδράσεις και τοποθετήσεις για το τί αυτό μπορεί να σημαίνει για την ελεύθερη έκφραση στη Γαλλία. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη που έχει δεχθεί απειλές. Ο δικηγόρος Αμίνε Ελμπάχι, που εμφανίστηκε στην εκπομπή της Οφελί Μενιέ, υποστήριξε πως κι εκείνον τον απείλησαν. «Ο αριθμός του κινητού μου διέρρευσε στα social media και έγιναν ορισμένες κλήσεις με απειλές κατά της ζωής μου», τόνισε και συνέχισε: «Μου είπαν πως θα με αποκεφαλίσουν, θα με σφάξουν στον λαιμό μόνο και μόνο επειδή μίλησα και αναφέρθηκαν στην αδράνεια του δημάρχου της περιοχής».

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση