Άλμπρεχτ Ντίρερ: Ανακαλύφθηκε μινιατούρα του κορυφαίου ζωγράφου της Αναγέννησης στα αρχαία ελληνικά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 18:46 Άλμπρεχτ Ντίρερ: Ανακαλύφθηκε μινιατούρα του κορυφαίου ζωγράφου της Αναγέννησης στα αρχαία ελληνικά

Μινιατούρα του Άλμπρεχτ Ντίρερ σε βιβλίο του 16ου αιώνα σε αρχαία ελληνικά! Τυπώθηκε το 1502 από τον Βενετό τυπογράφο, Άλδο Μανούτιο.

Για αιώνες, το βιβλίο του Άλμπρεχτ Ντίρερ με κείμενο στα αρχαία ελληνικά που γράφτηκε τον 2ο αιώνα περίμενε υπομονετικά στα ράφια της βιβλιοθήκης Oldenburg State Library. Σπανίως, ανθρώπινο μάτι χάιδευε τις σελίδες του, το εκτιμούσαν μόνον ως ένα παλιό βιβλίο. Έως ότου, προσφάτως, ερευνητές εντόπισαν στη σελίδα περιεχομένων μια μικρή ζωγραφιά την οποία πιστεύουν ότι δημιούργησε ο Γερμανός μαιτρ της Αναγέννηση.

Στη διαστάσεων 16,5 επί 6 εκατοστά ζωγραφιά απεικονίζονται δύο χερουβείμ πάνω από φανταστικά θαλάσσια όντα. Οι γλώσσες αυτών των όντων διαπλέκονται και σχηματίζουν ένα περίτεχνο οικόσημο, αυτό του διάσημου ακαδημαϊκού από τη Νυρεμβέργη – και γνωστού του Άλμπρεχτ Ντίρερ – Βίλιμπαλντ Πιρκχάιμερ (Willibald Pirckheimer).

Σύμφωνα με τον υπουργό Επιστήμης στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας Björn Thümler, ο Πιρκχάιμερ απέκτησε το βιβλίο λίγο αργότερα μετά την έκδοσή του. Ανακοινώνοντας την ανακάλυψη, η Oldenburg State Library σημείωσε ότι 14 βιβλία με ζωγραφιές του Ντίρερ πωλήθηκαν το 1634 από τους κληρονόμους του Πιρκχάιμερ. Γνωστή είναι η ύπαρξη μόνον έξι εξ αυτών και ειδικοί από τη βιβλιοθήκη προτείνουν ότι το βιβλίο με το κείμενο στα αρχαία ελληνικά ενδέχεται να είναι το έβδομο από αυτά που ξεφορτώθηκαν οι κληρονόμοι του ακαδημαϊκού από τη Νυρεμβέργη.

Το εν λόγω βιβλίο έγινε μέρος της συλλογής της Oldenburg State Library το 1791 είναι ένας από τους 263 τόμους που απαρτίζουν τη Συλλογή Aldinen, η οποία ευρέως θεωρείται ένα από τα πιο πολύτιμα αρχεία πρώιμης ευρωπαϊκής τυπογραφίας.

Το βιβλίο εκτίθεται στη βιβλιοθήκη έως τις 16 Ιουλίου.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση