Μπάιντεν: Η ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο να μην είναι αιτία συγκρούσεων αλλά εργαλείο για συνεργασία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 17:30 Μπάιντεν: Η ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο να μην είναι αιτία συγκρούσεων αλλά εργαλείο για συνεργασία

Μια δήλωση που μπορεί να έχει πολλούς αποδέκτες έκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο και την επίλυση της μακροχρόνιας διαφωνίας τους για τα θαλάσσια σύνορα. 

Μίλησε για ιστορική συμφωνία η οποία διασφαλίζει τα συμφέροντα των δυο χωρών και δίνει προοπτική για ευημερία στην περιοχή.

Κλείνοντας την δήλωσή του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σημειώνει: «Η ενέργεια, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να μην είναι αιτία συγκρούσεων αλλά ένα εργαλείο για συνεργασία, σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία. Αυτή η συμφωνία, μας οδηγεί ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην δημιουργία του οράματος για μια Μέση Ανατολή που θα είναι πιο ασφαλής, ολοκληρωμένη και ευημερούσα που θα παρέχει οφέλη για όλους τους κατοίκους της περιοχής».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση