Η εντυπωσιακή ολική έκλειψη Σελήνης από όλες τις γωνιές του κόσμου - Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 13:30 Η εντυπωσιακή ολική έκλειψη Σελήνης από όλες τις γωνιές του κόσμου - Δείτε εικόνες

Η πανσέληνος που σημειώθηκε χθες (8/11) είναι γνωστή ως «φεγγάρι του κάστορα» και συνέπεσε ταυτόχρονα με μία ολική έκλειψη Σελήνης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το space.com, η σεληνιακή έκλειψη του «φεγγαριού του κάστορα» ξεκίνησε στις 10:02 π.μ., έφτασε σε ολικότητα στις 12:16 και ολοκληρώθηκε στις 13:56. Η έκλειψη Σελήνης, που θα είναι η τελευταία μέχρι τον Μάρτιο του 2025, δεν έγινε ορατή στη χώρα μας, καθώς σημειώθηκε τις μεσημεριανές ώρες.

Μια ολική έκλειψη Σελήνης συμβαίνει όταν η πανσέληνος (στην προκειμένη περίπτωση η πανσέληνος του Νοεμβρίου, ή αλλιώς «πανσέληνος του Κάστορα») μετακινείται στη βαθιά ομπρελοσκιά της Γης και δέχεται μόνο το φως που φιλτράρεται πρώτα από τη γήινη ατμόσφαιρα. Η πανσέληνος ήταν ορατή από τη Βόρεια Αμερική και τμήματα της Νότιας Αμερικής, την Ασία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Δείτε εικόνες από την έκλειψη Σελήνης:

javascript:void(0)

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση