11χρονος πιτσιρικάς από την Βρετανία ξεπέρασε στο τεστ της Mensa τη βαθμολογία του Αϊνστάιν και του Χόκινγκ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 12:08 11χρονος πιτσιρικάς από την Βρετανία ξεπέρασε στο τεστ της Mensa τη βαθμολογία του Αϊνστάιν και του Χόκινγκ

Είναι μόλις 11 ετών και πάει σχολείο στο Leeds, στην Βρετανία. Όνειρο του να σπουδάσει μαθηματικά στην Οξφόρδη ή στο Cambridge. Και όπως φαίνεται δεν είναι απίθανο, αφού στο τεστ της Mensa κατάφερε να ξεπεράσει τη βαθμολογία που έχει καταγραφεί από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ. 

Ο λόγος για τον Yusuf Shah, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι απλά ήθελε να… δοκιμάσει τον εαυτό του κάνοντας το κουίζ IQ. Και ο 11χρονος στο τεστ της Mensa κατέγραψε 162. Πρόκειται για την μέγιστη βαθμολογία για τους κάτω των 18 ετών και για το κορυφαίο ποσοστό όλων των ανθρώπων. Αξίζει να σημειωθεί ότι Στίβεν Χόκινγκ σημείωσε 160 και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο οποίος αν και δεν έκανε ποτέ επίσημα το τεστ, πιστεύεται ότι πέτυχε το ίδιο.

Ο 11χρονος από την Βρετανία σημείωσε βαθμολογία που συγκεντρώνει μόλις το 1% των ανθρώπων και δεν πτοήθηκε καθόλου όταν βρέθηκε για το τεστ της Mensa σε ένα δωμάτιο γεμάτο από ενήλικες. «Όλοι στο σχολείο πιστεύουν ότι είμαι πολύ έξυπνος και πάντα ήθελα να μάθω αν ήμουν στο 2% των ανθρώπων που περνούν το τεστ. Νιώθω ξεχωριστός που έχω χαρτί που πιστοποιεί τις ικανότητές μου» δήλωσε ο Yusuf Shah, μιλώντας στην Daily Mail. 

O Yusuf Shah πηγαίνει στην έκτη τάξη δημοτικού και του αρέσει πολύ να λύνει sudoku και κύβους του Ρούμπικ. Το εντυπωσιακό είναι ότι άρχισε να παίζει με τους κύβους μόλις τον περασμένο Ιανουάριο και μέχρι το τέλος του μήνα, κατάφερε να λύνει με ευκολία κύβους όλων των δυσκολιών.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση