Αγρότες της Νέας Υόρκης δεν έχουν πού να πουλήσουν 300 τόνους κάνναβης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 16:03 Αγρότες της Νέας Υόρκης δεν έχουν πού να πουλήσουν 300 τόνους κάνναβης

Τα αποθέματα που έχουν συσσωρευτεί είναι αξίας περίπου 750 εκατομμυρίων δολαρίων

Η βιομηχανία κάνναβης έχει ανθίσει στη Νέα Υόρκη, καθώς περισσότερες από 200 φάρμες την περασμένη άνοιξη έλαβαν άδειες καλλιέργειας από την πολιτεία. Έκτοτε, η συγκομιδή μόλις τώρα ολοκληρώνεται με εκατοντάδες χιλιάδες κιλά να διατίθενται αλλά να μην έχουν πουθενά να πουληθούν, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Μια έκθεση μέσω του Γραφείο Διαχείρισης Κάνναβης (OCM), το οποίο επιβλέπει τις άδειες, αποκαλύπτει ότι τα αποθέματα συσσωρεύονται γρήγορα σε όλες τις φάρμες. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι τα αποθέματα έχουν ξεπεράσει τα 300.000 κιλά, αξίας 750 εκατομμυρίων δολαρίων. 

«Αν οι αγρότες δεν βγάλουν σύντομα τη συγκομιδή τους στα καταστήματα, αυτά τα έσοδα σχεδόν δισεκατομμυρίων δολαρίων θα αρχίσουν τελικά να μειώνονται», τόνισε το Bloomberg. Αλλά πώς μπορούν οι αγρότες να διαθέσουν τη σοδειά τους στην αγορά, όταν η πολιτεία δεν έχει ακόμη εγκρίνει το άνοιγμα των φαρμακείων; 

Οι υπεύθυνοι, που διευθύνουν επιχειρήσεις καλλιέργειας πρέπει να βρουν τρόπο να αποθηκεύουν την καλλιέργεια σε ένα περιβάλλον, που δεν φυλάσσεται απλώς από ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο, αλλά στο κατάλληλο περιβάλλον με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία, ώστε η σοδειά να μην αλλοιωθεί πριν από την πώληση. 

Το Bloomberg σκιαγράφησε το σημείο συμφόρησης που εμποδίζει την πώληση της μαριχουάνας: 

Οι υποψήφιοι για μία από τις αρχικές 150 ατομικές άδειες λιανικής πώλησης και τις 25 μη κερδοσκοπικές άδειες αναμένουν να λάβουν απάντηση από την πολιτεία από μέρα σε μέρα, αλλά το πράσινο φως από το OCM είναι μόνο η αρχή της μακράς διαδικασίας που συνεπάγεται το άνοιγμα ενός καταστήματος. 

Τώρα οι καλλιεργητές ανησυχούν σχετικά με την δυνατότητά τους να αποθηκεύουν την κάνναβη για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν αλλοιωθεί:  «Η παλιά κάνναβη αρχίζει να έχει μια καφετιά απόχρωση», δήλωσε η Melany Dobson, διευθύνουσα σύμβουλος της Hudson Cannabis, μιας φάρμας 520 στρεμμάτων μόλις δύο ώρες βόρεια της Νέας Υόρκης. Η Dobson πρόσθεσε ότι το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των φαρμακείων παραμένει ασαφές.

Πηγή: lifo.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση