Banksy: Ανακοίνωσε 50 νέα έργα του - Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την Ουκρανία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 12:07 Banksy: Ανακοίνωσε 50 νέα έργα του - Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την Ουκρανία

«Έφτιαξα 50 screenprints, όλα τα χρήματα πηγαίνουν στους φίλους μας στην Ουκρανία», αναφέρει το μήνυμα

Ο παγκοσμίου φήμης Άγγλος καλλιτέχνης Banksy, ο οποίος έγινε επίτιμος πολίτης του Irpin , ζωγράφισε 50 έργα, όλα τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν για να βοηθήσει την Ουκρανία.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο Banksy στη σελίδα του στο Instagram

«Έφτιαξα 50 screenprints, όλα τα χρήματα πηγαίνουν στους φίλους μας στην Ουκρανία», αναφέρει το μήνυμα.

«Στην Ουκρανία είδα μια ομάδα του Legacy of War να παρέχει ιατρική φροντίδα, θερμάστρες, φρέσκο νερό και ένα φιλικό πρόσωπο σε μερικούς πολύ απελπισμένους ανθρώπους σε ένα βομβαρδισμένο κτίριο. Μου δάνεισαν επίσης ένα από τα ασθενοφόρα τους για να δουλέψω, το οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμο όταν μια θυμωμένη babushka με βρήκε να ζωγραφίζω στο κτίριό της και κάλεσε την αστυνομία. Θεωρώ ότι το λιγότερο που πρέπει να κάνω είναι να συγκεντρώσω αρκετά χρήματα για να αντικαταστήσω τις πινακίδες του ασθενοφόρου που έκαψα» έχει δηλώσει ο Banksy

Υπενθυμίζεται πως ο Bansky έχει ήδη φιλοτεχνήσει σε μισογκρεμισμένους τοίχους πόλεων της Ουκρανίας κάποια από τα χαρακτηριστικά του γκράφιτι, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τον πόλεμο που μαίνεται από τα τέλη Φεβρουαρίου. 

Πηγή: lifo.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση