Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές συνομιλίες ΗΠΑ και Τουρκίας για την αγορά των F-16 - Ο καθοριστικός ρόλος του Μενέντεζ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 23:24 Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές συνομιλίες ΗΠΑ και Τουρκίας για την αγορά των F-16 - Ο καθοριστικός ρόλος του Μενέντεζ

Οι τεχνικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας για την αγορά των αμερικανικών F-16 από την Άγκυρα, φαίνεται πως έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές στην Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που ερωτήθηκε από τους Έλληνες ανταποκριτές (ΕΡΤ, Hellas Journal και ΑΠΕ-ΜΠΕ) αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ούτε όμως τις διέψευσε.

Από την πλευρά των ενδιαφερομένων νομοθετών, έγινε γνωστό ότι δεν έχουν λάβει ακόμα ενημέρωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεν. αν δηλαδή, τελείωσαν ή όχι οι διαπραγματεύσεις.

Εφ’ όσον έχουν καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις με συμφωνία, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να ενημερώσει γραπτώς την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, της οποίας προεδρεύει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, και την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι επικεφαλής της δημοκρατικής μειοψηφίας και οι επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας, έχουν δικαίωμα να «παγώσουν» την διαδικασία της πώλησης των F-16. Την Τετάρτη, ο Μενέντεζ ενημέρωσε συνομιλητές του ότι δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να επιτρέψει αυτή την αγορά.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση