Βόρεια Κορέα: O Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε νέα υποχρεωτική αλλαγή ονομάτων – Απαγορεύονται τα μη «πατριωτικά»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 18:28 Βόρεια Κορέα: O Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε νέα υποχρεωτική αλλαγή ονομάτων – Απαγορεύονται τα μη «πατριωτικά»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πάρει κατά καιρούς στην Βόρεια Κορέα πολλές απολυταρχικές και απόλυτα φασιστικές αποφάσεις στο πλαίσιο του… αποφασίζουμε και διατάζουμε και έτσι δεν προκαλεί έκπληξη ότι διέταξε την αλλαγή των ονομάτων των πολιτών. Επίσης διευκρίνισε ότι απαγορεύονται τα μη «πατριωτικά».

Το 2014 το καθεστώς είχε αποφασίσει και διατάξει τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες τη Βόρειας Κορέας, που είχαν το ίδιο όνομα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν (το Κιμ είναι το πιο κοινό όνομα στη χώρα), να το αλλάξουν.

Τώρα, ο Κιμ διέταξε όσες γυναίκες στη Βόρεια Κορέα, έχουν το ίδιο όνομα με την 10χρονη κόρη του, Γιου Αε, να το αλλάξουν.

Η Γιου Αε προορίζεται να αναλάβει κάποια στιγμή την εξουσία στην Βόρεια Κορέα και σύμφωνα με τις παραδόσεις του καθεστώτος, κανείς δεν θα μπορεί να έχει το όνομα αυτό τότε.

Αυτό το θέμα, βέβαια, θα ερχόταν στην επιφάνεια όταν και αν θα αναλάμβανε τα ηνία η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν, διότι δεν μπορούν οι κοινοί θνητοί να έχουν το ίδιο όνομα με τον ηγέτη της χώρας. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όμως, διέταξε από τώρα την αλλαγή.

Πρόσφατα ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας είχε διατάξει επίσης όσους πολίτες δεν είχαν «πατριωτικά ονόματα» να τα αλλάξουν αμέσως.

Τις προηγούμενες δεκαετίες, οι πολίτες της Βόρειας Κορέας υποχρεούνταν να φέρουν ονόματα σύμφωνα με την κομμουνιστική ιδεολογία του καθιεστώτος. Έπρεπε δηλαδή, να έχουν πατριωτικά ονόματα. Το ωραίο είναι ότι οι πολίτες επιτρεπόταν να διαλέξουν ακόμα και περίεργα ονόματα που έχουν σχέση με τον στρατό, όπως Chong Il (όπλο), Pok Il (βόμβα).

Τα τελευταία χρόνια, όμως, η πολιτική αυτή χαλάρωσε και οι πολίτες έδιναν πιο…. ανάλαφρα ονόματα στα παιδιά τους όπως Ri (αγαπημένος), So Ra (κογχύλι) και Su Mi (σούπερ ομορφιά).

Τον περασμένο Νοέμβριο όμως, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε ότι τα ονόματα αυτά διαφθείρουν τον λαό της Βορείου Κορέας, διότι ανάμεσα στα άλλα μοιάζουν με αυτά της εχθρού, Νοτίου Κορέας και έδωσε εντολή να τα αλλάξουν.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση