Ρωσία: Βίντεο ντοκουμέντο με την ύποπτη για την έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη να κουβαλάει τη βόμβα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 12:11 Ρωσία: Βίντεο ντοκουμέντο με την ύποπτη για την έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη να κουβαλάει τη βόμβα

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Ρωσία με την έκρηξη σε καφέ στην Αγία Πετρούπολη που κόστισε τη ζωή σε γνωστό στρατιωτικό μπλόγκερ και προκάλεσε τον τραυματισμό 32 ανθρώπων, ενώ στην επιφάνεια ήρθε βίντεο ντοκουμέντο, που δείχνει την ύποπτη Ντάρια Τρεπόβα, που έχει συλληφθεί, να κουβαλάει το δέμα με την βόμβα έξω από το μαγαζί.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail φαίνεται μια γυναίκα να κουβαλάει ένα δέμα ,στο οποίο οι αρχές λένε ότι υπήρχε ένα αγαλματίδιο παγιδευμένο με 450 γραμμάτια TNT. Το αγαλματίδιο βόμβα έσκασε μέσα στο καφέ στην Αγία Πετρούπολη χθες (2.4.2023) με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο υποστηρικτής της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στρατιωτικός μπλόγκερ και ειδικός σε στρατιωτικά θέματα, Βλάντεν Τατάρσκι (το πραγματικό του όνομα είναι Μαξίμ Φομίν) και να τραυματιστούν 32 άνθρωποι.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα (3.4.2023) ότι συνελήφθη ως ύποπτη για την έκρηξη η Ντάρια Τρεπόβα. Η 26χρονη φέρεται να είναι η γυναίκα που απεικονίζεται στο βίντεο να κουβαλάει το δέμα με το αγαλματίδιο – βόμβα και να μπαίνει στο καφέ.

Η γυναίκα φέρεται να έδωσε το αγαλματίδιο στον Τατάρσκι και λίγο μετά έγινε η έκρηξη.

Ο 40χρονος μπλόγκερ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Βλαντίμιρ Πούτιν και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Βλάντεν Τατάρσκι μιλούσε σε μια πολιτική εκδήλωση στο καφέ Street Food No 1 όταν η βόμβα εξερράγη δίπλα του, σκοτώνοντας τον.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας είχε εντάξει το όνομα μιας γυναίκας (δεν είχε ανακοινωθεί αν ήταν η Τρεπόβα) στην λίστα με τους καταζητούμενους, την οποία ρωσικά ΜΜΕ κατονομάζουν ως ύποπτη για τη δολοφονία του Βλάντλεν Τατάρσκι.

Η γυναίκα αυτή ονόματι Ντάρια Τρεπόβα, ταυτοποιήθηκε από κάποια ρωσικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ ως ύποπτη παρότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν έκανε καμία αναφορά στη δολοφονία του Τατάρσκι στην ιστοσελίδα του.

Κατηγορούν την Ουκρανία

Ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος κατηγόρησε την Ουκρανία για την επίθεση, χωρίς να δώσει στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του.

Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από την άλλη, έκανε λόγο για «εγχώρια τρομοκρατία», η οποία καταστρέφει τη Ρωσία.

Ο Βλάντεν Τατάρσκι είχε περισσότερους από 560.000 ακόλουθους στο Telegram και ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους μπλόγκερ για στρατιωτικά θέματα, που υπερασπιζόταν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αν και συχνά κατηγορούσε τα ανώτερα στελέχη του ρωσικού στρατού.

Το TASS, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, μετέδωσε ότι η βόμβα ήταν κρυμμένη σε ένα μικρό αγαλματίδιο το οποίο δόθηκε στον Τατάρσκι κατά την ομιλία του που εκφώνησε στο καφέ.

Αντιπολεμική ακτιβίστρια

Οι αρχές είχαν ταυτοποιήσει από νωρίς την Ντάρια Τρεπόβα, η οποία είναι γνωστή Ρωσίδα αντιπολεμική ακτιβίστρια. Όπως ανέφερε η Daily Mail ο σύζυγός της λέει ότι η γυναίκα του έπεσε θύμα πλεκτάνης και κάποιοι την παγίδευσαν, χωρίς πάντως, να δίνει λεπτομέρειες για το τι εννοεί.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση