ΝΑΤΟ: Η Φινλανδία γίνεται το 31ο μέλος - «Ιστορική ημέρα», λέει ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 17:22 ΝΑΤΟ: Η Φινλανδία γίνεται το 31ο μέλος - «Ιστορική ημέρα», λέει ο Στόλτενμπεργκ

Η Φινλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που εντάσσεται στο ΝΑΤΟ μετά τη Βόρεια Μακεδονία, το 2020

Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε σχετικά: «Αύριο, θα υποδεχθούμε την Φινλανδία ως 31ο μέλος», διευκρινίζοντας ότι η φινλανδική σημαία θα υψωθεί στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες το απόγευμα. «Πραγματικά, είναι μία ιστoρική ημέρα», είπε.

Η Τουρκία ήταν το τελευταίο μέλος του ΝΑΤΟ που ενέκρινε την προσχώρηση της Φινλανδίας στη Συμμαχία, καθώς ήδη το ουγγρικό κοινοβούλιο είχε δώσει το «πράσινο φως» την προηγούμενη εβδομάδα. Ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο ευχαρίστησε τις 30 χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ για την υποστήριξή τους στην ένταξη της χώρας του στη Συμμαχία. «Θέλω να τις ευχαριστήσω όλες για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους», έγραψε στο Twitter. «Αδημονούμε να καλωσορίσουμε στη Συμμαχία τη Σουηδία το ταχύτερο δυνατό», συμπλήρωσε.

«Η είσοδος στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ασφάλεια της Φινλανδίας και θα βελτιώσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Βαλτική και τη Βόρεια Ευρώπη», ανέφερε η φινλανδική κυβέρνηση σε ανακοίνωση μετά την ψηφοφορία στο τουρκικό κοινοβούλιο. Η Φινλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που εντάσσεται στο ΝΑΤΟ μετά τη Βόρεια Μακεδονία, το 2020.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση