Επτά ακόμη απεγκλωβισμοί Ελλήνων από το Σουδάν - Στις 10:20 προσγειώνεται στην Ελευσίνα η πρώτη πτήση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 09:15 Επτά ακόμη απεγκλωβισμοί Ελλήνων από το Σουδάν - Στις 10:20 προσγειώνεται στην Ελευσίνα η πρώτη πτήση

Επτά επιπλέον άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες (25/4), με πτήση ολλανδικού αεροσκάφους, στην  Άκαμπα της Ιορδανίας.

«Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Ολλανδό ομόλογό του Wopke Hoekstra για τη βοήθεια της χώρας του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν. Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

30 οι απεγκλωβισμοί Ελλήνων

Εκτιμάται ότι έχουν απεγκλωβιστεί συνολικά 30 Έλληνες, μαζί με τους 7 που απεγκλωβίστηκαν σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση με τη βοήθεια ολλανδικών αεροσκαφών.

Από την Κυριακή είχαν απομακρυνθεί από την εμπόλεμη χώρα περί τους 23 Έλληνες με τη βοήθεια γαλλικών και ιταλικών αεροσκαφών προς το Τζιμπουτί.

Εν τω μεταξύ, στις 6:20 συγκεκριμένα απογειώθηκε το ελληνικό C-27 με Έλληνες απεγκλωβισθέντες από την Ασουάν. Εκτιμάται ότι θα προσγειωθεί στην Ελευσίνα στις 10:20.

Δεν είναι σαφές πόσους εκ των 23 Ελλήνων που είχαν απεγκλωβιστεί ως χθες μεταφέρει.

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη C-27 απογειώθηκε από την Ελευσίνα για την Ασουάν της Αιγύπτου.

Πολλά κράτη διεξάγουν εσπευσμένες επιχειρήσεις επαναπατρισμού των υπηκόων τους από το Σουδάν, όπου οι ένοπλες δυνάμεις και παραστρατιωτικοί ενεπλάκησαν σε πόλεμο πριν από μια εβδομάδα και πλέον.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα για 72 ώρες κατόπιν μεσολάβησης των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας, γεγονός που δίνει νέες ελπίδες για περαιτέρω απεγκλωβισμούς και Ελλήνων που παραμένουν στο εμπόλεμο πλέον Χαρτούμ.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οι εχθροπραξίες, κυρίως στην πρωτεύουσα Χαρτούμ και στην πολιτεία Νταρφούρ (δυτικά), έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 420 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει άλλους τουλάχιστον 3.700.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση