Εκλογές Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τραγούδησε από το «μπαλκόνι της νίκης»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023 08:33 Εκλογές Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τραγούδησε από το «μπαλκόνι της νίκης» Φωτογραφία Reuters

Την «ξεκάθαρη νίκη» του στον πρώτο γύρω των εκλογών της Τουρκίας πανηγύρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες (14.5.2023) το βράδυ και ειρωνεύτηκε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πως «άλλοι είναι στην κουζίνα, εγώ είμαι στο μπαλκόνι της νίκης».

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών στην Τουρκία, παρά τις όποιες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, αφού μέχρι σήμερα το πρωί, συγκεντρώνει το 49.35% των ψήφων έναντι του 45% του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στο 98.82% της ενσωμάτωσης.

Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τραγούδησε ξανά το τραγούδι που έχουν γράψει για εκείνον, το οποίο λέει «σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε. Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε. Εμείς σας αγαπάμε πάρα πολύ».

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ενσωματωθεί οι ψήφοι των Τούρκων του εξωτερικού στο εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης, περισσότεροι από 26 εκατ. Τούρκοι πολίτες ψήφισαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όλα δείχνουν πως οδεύει σε μια σαρωτική νίκη είτε στον πρώτο είτε στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

«Ευγνωμονώ τους περίπου 27 εκατ. συμπολίτες μου που με ψήφισαν για να εκλεγώ πρόεδρος»

«Το αποτέλεσμα της ισχυρής αγάπης είναι εδώ. Αυτή εδώ είναι η συνάντηση των ερωτευμένων. Το αποτέλεσμα όλου αυτού του μαραθωνίου το ζούμε απόψε μαζί σας. Κάποιοι είναι στην κουζίνα, κάποιοι άλλοι είναι στο μπαλκόνι. Ευγνωμονώ τους περίπου 27 εκατομμύρια συμπολίτες μου που με ψήφισαν για να εκλεγώ πρόεδρος.

-->
Προσαρμοσμένη αναζήτηση