Μελάνι στο δάχτυλο: H περίεργη μέθοδος που χρησιμοποιούν πολλές χώρες στην εκλογική διαδικασία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 15:17 Μελάνι στο δάχτυλο: H περίεργη μέθοδος που χρησιμοποιούν πολλές χώρες στην εκλογική διαδικασία

Διάφορες χώρες όπως η Ινδία και το Μεξικό έχουν χρησιμοποιήσει στην εκλογική τους διαδικασία ένα ανεξίτηλο υγρό για να μαρκάρουν τους ανθρώπους που έχουν σπεύσει στις κάλπες.

Ο εκλογικός πυρετός έχει χτυπήσει τη χώρα μας εδώ και αρκετές ημέρες. Μετά τις πρώτες εκλογές του Μαΐου, περιμένουμε πλέον τη δεύτερη φορά που θα πάμε στα εκλογικά κέντρα στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να ψηφίσουμε το κόμμα της αρεσκείας μας, ρίχνοντας το κλειστό ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Πριν από αυτό, όμως, θα πρέπει να επιδείξουμε στα άτομα της εφορευτικής επιτροπής την ταυτότητα μας, έτσι ώστε να σημειώσουν ότι πήγαμε και ψηφίσαμε.

Ωστόσο, δεν συμβαίνει σε όλες τις χώρες το ίδιο. Υπάρχουν κάποιες που επιλέγουν μια διαφορετική μέθοδο για να σημειώσουν ότι ένας ψηφοφόρος πήγε στην κάλπη και ψήφισε. Χρησιμοποιούν ένα ανεξίτηλο μελάνι ή υγρό, το οποίο το τοποθετούν στον δείκτη του ενός χεριού κάθε πολίτη που φτάνει στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει, διασφαλίζοντας έτσι πως δεν θα ψηφίσει δύο φορές.

Η πρακτική αυτή έχει εφαρμοστεί σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Ινδία, η Κολομβία, η Γουατεμάλα και το Μεξικό. Το συγκεκριμένο υγρό δεν είναι κανονικό μελάνι, αλλά πρόκειται για ένα είδος χρωστικής ουσίας. Με άλλα λόγια, δεν ζωγραφίζει την επιφάνεια που απλώνεται, αλλά αντιδρά με τα κύτταρα του δέρματος. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να το βγάλει κάποιος και μένει εκεί για τουλάχιστον 12 ώρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση