Καθηγήτρια αιώνιας... κοπάνας! Από 24 χρόνια δουλειάς πήρε άδεια 20 ετών - Έξαλλοι ακόμα και οι μαθητές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 13:14 Καθηγήτρια αιώνιας... κοπάνας! Από 24 χρόνια δουλειάς πήρε άδεια 20 ετών - Έξαλλοι ακόμα και οι μαθητές

Μια ιστορία αιώνιας... κοπάνας από τη δουλειά βλέπει το φως της δημοσιότητας στην Ιταλία, καθώς, σύμφωνα με το BBC, καθηγήτρια πήρε άδεια 20 χρόνια στα συνολικά 24 χρόνια που «εργαζόταν».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η καθηγήτρια Παολίνα ντε Λίο, σε 24 χρόνια καριέρας στον χώρο της Εκπαίδευσης, πήρε άδεια 20 χρόνια, με το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να επικυρώνει την απόλυσή της.

Η Ιταλίδα καθηγήτρια απολύθηκε το 2017, χρονιά κατά την οποία είχε εμφανιστεί για μόλις τέσσερις μήνες, προκαλώντας αντιδράσεις. Την επόμενη χρονιά την αποκατέστησε δικαστήριο στη Βενετία, αλλά το υπουργείο Παιδείας άσκησε έφεση στην απόφαση.

Η περίπτωση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, που επικύρωσε την απόλυση.

Η καθηγήτρια έλειπε 20 από τα συνολικά 24 χρόνια. Από αυτά, τα 10 πρώτα ήταν εντελώς απούσα, ενώ τα υπόλοιπα 14 δικαιολογούσε τις απουσίες της επικαλούμενη πότε λόγους υγείας, πότε οικογενειακά προβλήματα κ.ά.

Μέχρι και μαθητές διαμαρτυρήθηκαν σε σχολείο κοντά στη Βενετία, καθώς, όπως υποστήριζαν, όταν ερχόταν ήταν συνήθως απροετοίμαστη, χωρίς βιβλία, ασχολούνταν μόνιμα με το κινητό της και βαθμολογούσε στην τύχη.

Τελικά, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, σύμφωνα με το BBC, επικύρωσε την απομάκρυνσή της, ενώ χαρακτήρισε τις απουσίες της «μόνιμη και απόλυτη ανικανότητα».

Η Ντε Λίο, που διδάσκει Ιστορία και Φιλοσοφία, λέει πως έχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι άδειές της ήταν δικαιολογημένες.

Πάντως, όταν της τηλεφώνησε δημοσιογράφος της εφημερίδας La Repubblica, η απάντηση που έδωσε ήταν «λυπάμαι, αλλά τώρα βρίσκομαι στην παραλία».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση