Στο έλεος των πυρκαγιών και των πλημμυρών η Ιταλία - Επτά νεκροί, εικόνες χάους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 22:52 Στο έλεος των πυρκαγιών και των πλημμυρών η Ιταλία - Επτά νεκροί, εικόνες χάους

Αίτημα να κηρυχθεί η Σικελία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Eκκένωση 2.000 τουριστών από τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στην Απουλία

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 48ωρο από τις πυρκαγιές στον ιταλικό νότο και τις καταιγίδες οι οποίες συνεχίζονται στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στη Σικελία, εξαιτίας των πυρκαγιών έχασαν την ζωή τους τρεις ηλικιωμένοι. Οι πυροσβέστες βρήκαν δυο απανθρακωμένα πτώματα σε σπίτι κοντά στο αεροδρόμιο του Παλέρμο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα θύματα φέρονται να ήταν 77 και 75 ετών. Μια γυναίκα 88 ετών, με αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα, δεν κατέστη δυνατό να μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο, εξαιτίας της πυρκαγιάς, και πέθανε σε περιφερειακή συνοικία του Παλέρμο, στο Σαν Μαρτίνο Ντέλε Σκάλε.

Δείτε φωτογραφίες από  Παλέρμο:

palermo3
palermo1

Εξαιτίας των μεγάλων καταστροφών που συνεχίζουν να προκαλούν οι πυρκαγιές στη Σικελία, ο περιφερειάρχης Ρενάτο Σκιφάνι ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη θα κηρύξει το νησί σε κατάσταση φυσικής καταστροφής και θα ζητήσει από την κυβέρνηση Μελόνι να κηρυχθεί η Σικελία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην Καλαβρία, στην ορεινή περιοχή Καρντέτο, ένας ανάπηρος άνδρας 98 ετών κάηκε μέσα στην αγροικία του, η οποία περικυκλώθηκε από τις φλόγες. Η κόρη του και ο γαμπρός του προσπάθησαν να τον μεταφέρουν έξω από το σπίτι προτού πλησιάσει η φωτιά, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στην περιοχή Ολιάστρα της Σαρδηνίας, ένας άνδρας 55 ετών, συμβασιούχος της δασικής υπηρεσίας, ενώ έδινε μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, αισθάνθηκε δυσφορία και επέστρεψε σπίτι του πριν από τη λήξη της βάρδιάς του. Την ώρα που εξεταζόταν από οικογενειακό γιατρό, ο άνδρας υπέστη καρδιακή ανακοπή και όταν έφτασε ελικόπτερο για να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ήταν ήδη νεκρός.

Στη βόρεια Ιταλία, στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, όπου συνεχίζονται οι νεροποντές και οι σφοδρές χαλαζοπτώσεις, μια κοπέλα 16 ετών καταπλακώθηκε από δέντρο ενώ κοιμόταν μέσα στο αντίσκηνό της, μαζί με άλλους προσκόπους. Μια 58χρονη έχασε επίσης τη ζωή της εξαιτίας πτώσης δέντρου. Η άτυχη γυναίκα μετέβαινε πεζή στην εργασία της - στην περιοχή Λισόνε, βόρεια της ιταλικής συμπρωτεύουσας - όταν καταπλακώθηκε από κορμό.

Δείτε φωτογραφίες από το Μιλάνο:

 
milano
milano1


Eκκένωση 2.000 τουριστών από τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στην Απουλία

Παράλληλα, οι τοπικές Αρχές της περιοχής Βιέστε, στην περιφέρεια Απουλίας, έδωσαν εντολή για την εκκένωση τριών ξενοδοχειακών μονάδων, οι οποίες φιλοξενούν συνολικά περίπου 2.000 τουρίστες.

Οι φλόγες έχουν φτάσει με μικρή απόσταση από τα ξενοδοχεία, εξαιτίας και του σφοδρού ανέμου. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με τη συνδρομή εθελοντών. «Ζητήσαμε από τους τουρίστες να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία και να κατευθυνθούν προς το χωριό. Ελπίζουμε να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά προτού καταστρέψει τις τουριστικές υποδομές», δήλωσε ο δήμαρχος του Βιέστε, Τζουζέπε Νομπιλέτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση