Βρετανία: Στιγμές χάους στην Oxford Street - Επεισόδια μετά από πρόσκληση για μαζική λεηλασία καταστήματος μέσω TikTok

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 18:40 Βρετανία: Στιγμές χάους στην Oxford Street - Επεισόδια μετά από πρόσκληση για μαζική λεηλασία καταστήματος μέσω TikTok

Οι συγκεντρωθέντες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα «rob JD Sports» που έγινε viral μέσω  των social media

Σκηνές χάους επικράτησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην Oxford Street του Λονδίνου, όπου εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα αθλητικών ειδών JD Sports. Οι συγκεντρωθέντες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα «rob JD Sports» που έγινε μέσω viral μέσω του Snap Chat και του TikTok.

Το μήνυμα καλούσε τους ανθρώπους να φορούν μπαλακλάβα και γάντια. «Μην έρθετε αν δεν μπορείτε να τρέξετε», έγραφε το μήνυμα που έγινε viral μέσω των social media. Ακολούθησε αστυνομική επέμβαση καθώς η αστυνομία ήταν ενήμερη για τα σχέδια λεηλασία. Άνδρες της αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή ενώ ξέσπασαν σύγκρουσεις ανάμεσα στους νεαρούς και τα όργανα της τάξης. 

Πολλά καταστήματα κλείδωσαν τις πόρτες τους με τους πελάτες στο εσωτερικό τους. Εννέα άτομα συνελήφθησαν. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν είχε καλέσει τους Λονδρέζους να μην συμμετάσχουν στους «παραλογισμούς» που κυκλοφορούν στο TikTok.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό το είδος της αναρχίας που βλέπουμε σε ορισμένες αμερικανικές πόλεις να εγκαθίσταται στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου», έγραψε στο Twitter (X) η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν. «Οι υπεύθυνοι πρέπει να βρεθούν και να φυλακισθούν», συμπλήρωσε.

Δείτε βίντεο: Xάος στην Oxford Street - Επεισόδια μετά από πρόσκληση για μαζική λεηλασία

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση