Αυστραλία: Τους προσκάλεσε σε γεύμα με μανιτάρια και πέθαναν- «Ήταν ατύχημα» λέει on camera

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 13:36 Αυστραλία: Τους προσκάλεσε σε γεύμα με μανιτάρια και πέθαναν- «Ήταν ατύχημα» λέει on camera

Κατέθεσε ότι μεταφέρθηκε και η ίδια στο νοσοκομείο εξαιτίας των μανιταριών

Μια γυναίκα από την Αυστραλία που μαγείρεψε μοσχαρίσιο γουέλινγκτον με μανιτάρια, προκαλώντας τον θάνατο τριών εξ αγχιστείας συγγενών της, δήλωσε στην αστυνομία ότι ήταν ατύχημα.

Η αστυνομία της Αυστραλίας πιστεύει ότι τα θύματα έφαγαν μανιτάρια «death cap» (θανατίτη) - τα οποία είναι άκρως θανατηφόρα σε περίπτωση που καταναλωθούν. Στην κατάθεσή της, η Έριν Πάτερσον δήλωσε ότι χρησιμοποίησε κάποια αποξηραμένα μανιτάρια, αλλά δεν γνώριζε ότι ήταν δηλητηριώδη.

 
 

«Νιώθω συντετριμμένη σκεπτόμενη ότι αυτά τα μανιτάρια  πιθανώς συνέβαλαν στην ασθένεια που υπέστησαν οι αγαπημένοι μου», δήλωσε η 48χρονη. «Θέλω πραγματικά να επαναλάβω ότι δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να βλάψω αυτούς τους ανθρώπους που αγαπούσα, ήταν ατύχημα».

Η Πάτερσον προσκάλεσε για δείπνο τα πρώην πεθερικά της Γκέιλ και Ντον Πάτερσον και την αδελφή της δεύτερης Χέδερ Γουίλκινσον μαζί με τον σύζυγό της ίαν. Ο εν διαστάσει σύζυγος της Έριν δεν κατάφερε να παρευρεθεί, καθώς του έτυχε κάτι την τελευταία στιγμή. 

Ώρες μετά το γεύμα, και οι τέσσερις καλεσμένοι αρρώστησαν από κάτι που αρχικά νόμιζαν ότι ήταν σοβαρή τροφική δηλητηρίαση.Τα παιδιά της Έριν δεν έπαθαν τίποτα, αν και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι τα παιδιά δεν έφαγαν το ίδιο πιάτο. 

Κατέθεσε ότι μεταφέρθηκε και η ίδια στο νοσοκομείο εξαιτίας των μανιταριών

Μέσα σε λίγες ημέρες, η 66χρονη Χίδερ, η 70χρονη Γκέιλ και ο 7οχρονος Ντον έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο 68χρονος  Ίαν δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο της Μελβούρνης, περιμένοντας μεταμόσχευση ήπατος. Η Έριν ανέφερε στους αστυνομικούς ότι μεταφέρθηκε και η ίδια στο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι και οι γιατροί της χορήγησαν φάρμακα και ορό για να μην υποστεί βλάβη στο συκώτι. 

Η μέχρι πρότινος κατηγορούμενη δήλωσε ότι τα μανιτάρια που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή του γεύματος ήταν ένα μείγμα από μανιτάρια κουμπιά που αγοράστηκαν από ένα σούπερ μάρκετ και αποξηραμένα μανιτάρια που αγοράστηκαν από ένα ασιατικό παντοπωλείο στη Μελβούρνη πριν από αρκετούς μήνες.

Τέλος, στην κατάθεσή της παραδέχτηκε επίσης ότι είπε ψέματα στις αρχές σχετικά με έναν αφυγραντήρα τροφίμων που κατάσχεσε η αστυνομία κατά τη διάρκεια ερευνών την περασμένη εβδομάδα. Είπε ότι ρωτήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της σχετικά με το αν είχε δηλητηριάσει τους γονείς του και έτσι πανικοβλήθηκε και πέταξε τον αφυγραντήρα, καθώς ανησυχούσε ότι μπορεί να έχανε την επιμέλεια των παιδιών τους.

Η έρευνα συνεχίζεται. 

Με πληροφορίες από BBC

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση