Αστυνομικός ρομπότ ξεκίνησε περιπολίες στην Νέα Υόρκη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 12:04 Αστυνομικός ρομπότ ξεκίνησε περιπολίες στην Νέα Υόρκη

Το ρομπότ K5 θα πραγματοποιεί νυχτερινές περιπολίες στον κεντρικό σταθμό του μετρό Union Square.

Στη Νέα Υόρκη, ένας αστυνομικός ρομπότ ξεκίνησε υπηρεσία δοκιμαστικά για την καταπολέμηση του εγκλήματος. 

Το περασμένο καλοκαίρι αστυνομικοί ρομπότ ξεκίνησαν περιπολίες στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης. Τώρα κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Νέα Υόρκη. Δεν του δίνουν ακόμη όπλα, αλλά υπάρχει κουμπί κλήσης έκτακτης ανάγκης και λειτουργία εγγραφής βίντεο.

Το ρομπότ K5 θα πραγματοποιεί νυχτερινές περιπολίες στον κεντρικό σταθμό του μετρό Union Square. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, που θα διαρκέσουν δύο μήνες, θα απαγορεύεται να κινείται στην πλατφόρμα, να ηχογραφήσει κάτι ή να χρησιμοποιήσει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Επιπλέον, το ρομπότ θα κινείται συνοδευόμενο από έναν αστυνομικό του τοπικού τμήματος.

Τα ρομπότ ασφαλείας της αστυνομίας είναι μια αυξανόμενη τάση στις ΗΠΑ, αλλά η αποτελεσματικότητά τους δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Οι κατασκευαστές τέτοιων ρομπότ ισχυρίζονται ότι μειώνουν τον αριθμό των κλήσεων στην Άμεση Δράση. Ωστόσο, στόχος είναι η κύρια λειτουργία του ρομπότ K5 να είναι η αποτροπή του εγκλήματος.

Πηγή: lifo

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση