Ένα 18χρονο αγόρι σχεδίασε και κατασκεύασε μια μοτοσυκλέτα που κινείται αποκλειστικά με αλμυρό νερό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 17:25 Ένα 18χρονο αγόρι σχεδίασε και κατασκεύασε μια μοτοσυκλέτα που κινείται αποκλειστικά με αλμυρό νερό

Ένα 18χρονο αγόρι σχεδίασε και κατασκεύασε μια μοτοσυκλέτα που κινείται αποκλειστικά με αλμυρό νερό στο πλαίσιο ενός περιβαλλοντικού έργου στο σχολείο του.

Επί του παρόντος, ο κόσμος επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην επίλυση των προβλημάτων που συνεπάγεται η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οικολογικές σακούλες, πάρτε τα σκεύη σας όταν πάτε να αγοράσετε τρόφιμα ή να πάρετε το επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού σας. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που θέλουν να προχωρήσουν παραπέρα στις ενέργειές τους για να σώσουν τον πλανήτη.

Αυτή είναι η περίπτωση ενός αγοριού από την Αργεντινή, του Σαντιάγο Ερέρα, που παρουσίασε ένα απίστευτο επιστημονικό έργο, όπου έκανε έναν κινητήρα μοτοσυκλέτας να λειτουργεί με βάση το αλμυρό νερό. Ένα σίγουρο δέκα.

Η ιδέα προέκυψε όταν ο δάσκαλός του μίλησε για το φαινόμενο που είναι γνωστό ως ηλεκτρόλυση.

Τότε ήταν που σκέφτηκε το μελλοντικό του έργο για την έκθεση επιστήμης της γεωργικής σχολής του: μια μοτοσυκλέτα ικανή να κινείται με αλμυρό νερό.

Στα κοινωνικά δίκτυα, οι χρήστες δεν δίστασαν να χειροκροτήσουν τις ικανότητες του νεαρού και τόνισαν την περηφάνια που ένιωθαν για την Αργεντινή και τις ενέργειές του.

Ο Σαντιάγο βάφτισε το έργο του «ένα πράσινο βήμα τη φορά» αφού το έκανε σκεπτόμενος μια οικολογική λύση που θα επιτρέψει στην αυτοκινητοβιομηχανία να αλλάξει. Μην ξεχνάτε ότι η τιμή της βενζίνης και των ορυκτών καυσίμων αυξάνεται.

Η μοτοσυκλέτα δημιουργήθηκε το 2019 αλλά μόλις φέτος ανέβασε ξανά το βίντεο στα δίκτυά του και έγινε viral.

Στα σχόλια, αρκετοί χρήστες το έχουν επισημάνει ως εθνική υπερηφάνεια και πολλοί άλλοι αστειεύτηκαν για τη δημοτικότητα και τη λειτουργία της εφεύρεσής τους.

Και είναι ότι αυτή η μοτοσυκλέτα μοιάζει με το αυτοκίνητο του εφευρέτη Stanley Meyer που δολοφονήθηκε στις 21 Μαρτίου 1998. πριν υπογράψετε σύμβαση για τον υδροκινητήρα σας.

Εκτός από αυτά τα σχόλια, υπήρχαν και άλλοι συνάδελφοι εφευρέτες που έδωσαν και ζήτησαν από τον νεαρό μερικές συμβουλές για τη μοτοσυκλέτα του υπέρ του περιβάλλοντος

Πώς λειτουργεί η ηλεκτρόλυση;

Η ηλεκτρόλυση διασπά τα μόρια του νερού, διαχωρίζοντας το υδρογόνο από το οξυγόνο με ηλεκτρισμό.

«Το έργο μου συνίσταται στη χρήση βρώμικου νερού ή θαλασσινού νερού για τη διεξαγωγή ηλεκτρόλυσης, διαχωρίζοντας τα μόρια υδρογόνου και οξυγόνου.

Αυτό που χρησιμοποιούμε ως καύσιμο είναι το υδρογόνο, το οποίο έχει υψηλή πτητότητα σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα», εξήγησε ο νεαρός Αργεντινός.

Ένα βήμα τη φορά μπορεί επίσης να συνδεθεί με τη σχεδίαση του ποδηλάτου. Αν και είναι λειτουργικό, το έφτιαξε με τα στοιχεία που πήρε, κυρίως παλιά ανταλλακτικά μοτοσυκλέτας που ανακύκλωσε.

«Το έργο της μοτοσικλέτας θα είναι σε θέση να αλλάξει την αυτοκινητοβιομηχανία μειώνοντας το κόστος του πετρελαίου, εκτός από τη συμβολή στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα». τόνισε ο νεαρός.

Πηγή: filoitexnisfilosofias.com

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση