Ιστορική επέμβαση: «Αποσύνδεσαν» το μισό μέρος του εγκεφάλου σε ένα κοριτσάκι και κατάφερε να ζήσει

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 15:20 Ιστορική επέμβαση: «Αποσύνδεσαν» το μισό μέρος του εγκεφάλου σε ένα κοριτσάκι και κατάφερε να ζήσει

Το μισό μέρος του εγκεφάλου ενός 6χρονου παιδιού «αποσύνδεσαν» γιατροί στις ΗΠΑ, ως πιθανή θεραπεία σε μια σπάνια εγκεφαλική ασθένεια.

Γιατροί στην Καλιφόρνια κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μια ιστορική επέμβαση, προκειμένου να σωθεί ένα 6χρονο παιδί από μια σπάνια εγκεφαλική ασθένεια.

Η μικρή Brianna Bodle, υποβλήθηκε πρόσφατα σε μια δωδεκάωρη χειρουργική επέμβαση στο Loma Linda University Health για να θεραπεύσει την εγκεφαλίτιδα του Rasmussen, που επηρεάζει 500 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο.

@cnn A 6-year-old girl with a rare neurological disease recently underwent life-saving surgery that disconnected half of her brain. #cnn #news #health #neurosurgery ♬ original sound - CNN

Το μικρό παιδί αντιμετωπίζει καθημερινές κρίσεις, παράλυση και μαθησιακές δυσκολίες πριν πάρει αντισπασμωδικά φάρμακα και στεροειδή.

Έτσι, αντί οι γιατροί να αφαιρέσουν μέρος του εγκεφάλου της, όπως συνήθιζαν να κάνουν, ο παιδονευροχειρουργός Aaron Robison, του Loma Linda University Health, δήλωσε ότι η διακοπή της λειτουργίας του μισού εγκεφάλου της ήταν η πιο αποτελεσματική μέθοδος.

«Μόνο η αποσύνδεσή του είναι αρκετή για να σταματήσει εντελώς η ασθένεια και ουσιαστικά, ενδεχομένως να τη θεραπεύσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση