Επίθεση με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε βάση με Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 23:39 Επίθεση με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε βάση με Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ

Χτυπήματα τόσο από το Ιράν όσο και από το Ιράκ δέχθηκαν οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Επίθεση με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη δέχθηκε απόψε η βάση Αΐν αλ Άσαντ, στο δυτικό Ιράκ, όπου σταθμεύουν Aμερικανοί στρατιώτες και μέλη του διεθνούς συνασπισμού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δύο αξιωματούχους ασφαλείας.

Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν εντός των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την ίδια πηγή, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μέχρι στιγμής.

Η αεροπορική βάση Αΐν αλ Άσαντ βρίσκεται στη δυτική επαρχία Ανμπάρ.

Τις τελευταίες ημέρες, φιλοϊρανικές ένοπλες ομάδες απείλησαν πως θα εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ εξαιτίας της υποστήριξης της Ουάσιγκτον στις επιθέσεις που εξαπολύει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, από τις οποίες χιλιάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι βάσεις που φιλοξενούσαν στρατεύματα του διεθνούς συνασπισμού γίνονταν συχνά στόχος επιθέσεων με ρουκέτες και drones. Ωστόσο από το καλοκαίρι το 2022, οι επιθέσεις αυτές είχαν καταλαγιάσει. Συνήθως σε τέτοιες επιθέσεις δεν ακολουθούσε ανάληψη ευθύνης. Οι ΗΠΑ απέδιδαν την ευθύνη σε οργανώσεις προσκείμενες στην Τεχεράνη.

Περίπου 2.500 Αμερικανοί και άλλοι 1.000 στρατιωτικοί από χώρες-μέλη του διεθνούς συνασπισμού σταθμεύουν σήμερα σε τρεις βάσεις των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων.

Πυραυλική επίθεση από τους αντάρτες Χούθι του Ιράν σε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ

Πολεμικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που επιχειρεί στη Μέση Ανατολή αναχαίτισε πολλαπλά βλήματα κοντά στις ακτές της Υεμένης την Πέμπτη, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN. Το περιστατικό έρχεται εν μέσω μεγάλης ανησυχίας για πιθανή ιρανική επίθεση, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίζουν να αυξάνονται. Το Ιράν είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής της Χαμάς.

Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν μαχητές Χούθι, οι οποίοι εμπλέκονται σε συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Υεμένη. Περίπου 2-3 πύραυλοι αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τον δεύτερο αξιωματούχο.

 

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές τι στόχευαν οι πύραυλοι. Είναι πιθανόν οι πύραυλοι να εκτοξεύθηκαν κατά του USS Carney ή να εκτοξεύθηκαν προς άλλον στόχο.

πηγή: gazzetta.gr


 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση