Ισραήλ – Χαμάς: Συγκρούσεις μέσα στη Γάζα – Θέμα χρόνου η χερσαία εισβολή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 21:38 Ισραήλ – Χαμάς: Συγκρούσεις μέσα στη Γάζα – Θέμα χρόνου η χερσαία εισβολή

Αεροπορικές επιδρομές πλήττουν τη Γάζα την ίδια στιγμή που η Χαμάς απέκρουσε ισραηλινή επίθεση στο έδαφος. “Προετοιμάζουν” την περιοχή με επιχειρήσεις από αέρος για “ελιγμούς εδάφους”.

Σε νέα φάση φαίνεται πως περνάει ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς με τον ισραηλινό στρατό να πλήττει από αέρος τη Γάζα και τις Ταξιαρχίες Qassam, τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, να αποκρούει μία χερσαία επίθεση κοντά στο κιμπούτς Khan Younis στη Λωρίδα της Γάζας, καταστρέφοντας ένα ισραηλινό τανκ και δύο μπουλντόζες, όπως ανακοίνωσε η παλαιστινιακή οργάνωση.

Ουσιαστικά πρόκειται για τις πρώτες αψιμαχίες μεταξύ των δύο πλευρών εντός της Λωρίδας από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου, αναφέρει το CNN, όμως οι εντάσεις δεν σταματούν εδώ.

Εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων ανέφερε πως οι επιχειρήσεις από αέρος πραγματοποιούνται προκειμένου να προετοιμαστεί η περιοχή για “ελιγμούς εδάφους” με τη χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού να είναι θέμα ωρών.

Τεράστιος αριθμός στρατευμάτων έχει συγκεντρωθεί έξω από τη Γάζα, ενώ ο παλαιστινιακός θύλακας σφυροκοπείται με συνεχείς σχεδόν αεροπορικές επιδρομές μετά την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

“Θα αυξήσουμε τα χτυπήματά μας, θα ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο για τα στρατεύματά μας στα επόμενα στάδια του πολέμου και θα εντείνουμε τα πλήγματα, ξεκινώντας από σήμερα”, δήλωσε χθες, Σάββατο ο Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του IDF. “Συνεχίζουμε να καταστρέφουμε τρομοκρατικούς στόχους πριν από το επόμενο στάδιο του πολέμου και εστιάζουμε στην ετοιμότητά μας για το επόμενο στάδιο“, πρόσθεσε.

","width":136,"height":146}}}

Ανταλλαγή πυρών στον συνοριακό φράχτη της Λωρίδας της Γάζας

Σύμφωνα με δήλωση του ισραηλινού στρατού, ένοπλοι Παλαιστίνιοι “άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατευμάτων που επιχειρούσαν στη δυτική πλευρά του συνοριακού φράχτη της Λωρίδας της Γάζας”. Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι ένα από τα άρματα μάχης του βομβάρδισε τον πυρήνα των τρομοκρατών.

“Τανκ του Ισραηλινού Στρατού χτύπησε τον πυρήνα των τρομοκρατών που πυροβόλησε κατά των στρατιωτών’, πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός Στρατός. Το κιμπούτς Κισουφίμ, στο Ισραήλ, βρίσκεται ανατολικά του Καν Γιουνίς, στη Γάζα.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, ο ισραηλινός στρατός παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και λαμβάνει σοβαρά υπόψη του την ενέδρα που φαίνεται να έστησαν οι μαχητές της Χαμάς στα μέλη του ισραηλινού στρατού.

Ισραηλινό άρμα χτύπησε “κατά λάθος” αιγυπτιακό φυλάκιο

Αρκετοί Αιγύπτιοι συνοριοφύλακες τραυματίστηκαν ελαφρά σήμερα όταν ισραηλινό άρμα μάχης έπληξε “κατά λάθος” αιγυπτιακή θέση στα σύνορα των δύο χωρών.

Ο αιγυπτιακός στρατός έκανε λόγο για “ελαφρά τραυματίες” στις τάξεις του, χωρίς να δώσει τον αριθμό τους, μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για το “κατά λάθος” πλήγμα αιγυπτιακής θέσης.

“Κατά τη διάρκεια των μαχών που συνεχίζονται στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, ένας αιγυπτιακός πύργος ελέγχου χτυπήθηκε από τα θραύσματα οβίδας που εκτοξεύθηκε κατά λάθος από ισραηλινό άρμα μάχης, προκαλώντας ελαφρούς τραυματισμούς σε μέλη των δυνάμεων επιτήρησης των συνόρων”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού. “Η ισραηλινή πλευρά εξέφρασε τη λύπη της αμέσως μετά το ακούσιο συμβάν, έρευνα είναι σε εξέλιξη”, πρόσθεσε.

Το Κερέμ Σαλόμ είναι σημείο διέλευσης για τα εμπορεύματα και βρίσκεται στο συνοριακό τρίγωνο μεταξύ του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας.

Βρίσκεται νότια του τερματικού σταθμού της Ράφας, μεταξύ της Αιγύπτου και της Γάζας, μέσω του οποίου περνούν από χθες φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό το παλαιστινιακό έδαφος. Τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσαν ότι το ισραηλινό χτύπημα “δεν διαταράσσει τη διέλευση της βοήθειας”.

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση