Πόλεμος στο Ισραήλ: «Έζησα μια κόλαση, με χτύπησαν, υπάρχουν υπόγεια τούνελ σαν ιστός αράχνης» – Συγκλονίζει η μαρτυρία πρώην ομήρου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 12:45 Πόλεμος στο Ισραήλ: «Έζησα μια κόλαση, με χτύπησαν, υπάρχουν υπόγεια τούνελ σαν ιστός αράχνης» – Συγκλονίζει η μαρτυρία πρώην ομήρου

Συνέντευξη τύπου έδωσαν η μία από τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες από το Ισραήλ που ελευθερώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (23.10.2023) από τη Χαμάς.

Εμφανώς καταβεβλημένη η 85χρονη Γιοζεβέτ Λίφσιτζ, κάτοικος Ισραήλ, περιέγραψε όσα πέρασε ως αιχμάλωτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Η ίδια περιέγραψε πως πέρασε «από την κόλαση»: «Με πήγαν με μια μοτοσικλέτα σε υπόγειες σήραγγες και με χτύπησαν».

«Με ανέβασαν σε μια μοτοσικλέτα, ανατίναξαν τον ηλεκτρονικό φράχτη που κόστισε 2 εκατομμύρια δολάρια και δεν χρησίμευσε πουθενά.

Με πήραν όμηρο, δεν υπήρχε διάκριση σε μεγάλους και νέους. Ήταν πολύ οδυνηρό. Με χτύπησαν στα πλευρά και δυσκολευόμουν να αναπνεύσω» σημείωσε.

Σημείωσε πως αρχικά οι τρομοκράτες της πήραν ότι κόσμημα είχε πάνω της και στη συνέχεια την ανέβασαν στη μοτοσικλέτα.

«Φτάσαμε σε μια σήραγγα, μετά περπατήσαμε για χιλιόμετρα σε βρεγμένη γη, υπάρχει ένα γιγαντιαίο σύστημα τούνελ, σαν ιστός αράχνης» κάτω από τη Γάζα, είπε η ίδια. 

Η Λίφσιτζ σημείωσε ότι πέρασε μέσα από ένα τούνελ και έφτασε σε μια μεγάλη αίθουσα όπου ήταν συγκεντρωμένοι άλλοι 25 περίπου όμηροι.

Μετά από περίπου 2 με 3 ​​ώρες, αυτή και άλλοι 4 όμηροι οδηγήθηκαν σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. «Η αντιμετώπιση ήταν καλή», λέει, προσθέτοντας ότι της έδωσαν φάρμακα και φαγητό.

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση