Μέση Ανατολή – Σύνοδος Ριάντ: Άμεση κατάπαυση πυρός ζήτησε ο Σίσι και διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη ο Ερντογάν

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 16:02 Μέση Ανατολή – Σύνοδος Ριάντ: Άμεση κατάπαυση πυρός ζήτησε ο Σίσι και διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, έκανε σήμερα στη έκκληση για άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς «χωρίς περιορισμούς ή προϋποθέσεις» μιλώντας στη Σύνοδο του Ριάντ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ενώ την ίδια ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη.

«Οι πολιτικές συλλογικής τιμωρίας των ανθρώπων στη Γάζα… είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με την αυτοάμυνα ή άλλους ισχυρισμούς. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως», πρόσθεσε ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην ομιλία του στην έκτακτη κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Για κατάπαυση πυρός μίλησε πάντως και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο που έχει κεντρικό θέμα τον πόλεμο Ισραήλ Χαμάς, που έχει τυλίξει στις φλόγες τη Μέση Ανατολή.

Στη δική του ομιλία στη σύνοδο κορυφής του Ριάντ, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι θα πρέπει να συγκληθεί διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή προκειμένου να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους.

«Αυτό που χρειαζόμαστε στη Γάζα δεν είναι παύσεις μερικών ωρών, μάλλον χρειαζόμαστε μόνιμη κατάπαυση του πυρός», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση