Εκπληκτικές εικόνες από τη Νορβηγία: Το Βόρειο Σέλας χόρεψε στον ουρανό, αδιανόητη ομορφιά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 13:09 Εκπληκτικές εικόνες από τη Νορβηγία: Το Βόρειο Σέλας χόρεψε στον ουρανό, αδιανόητη ομορφιά

Ήταν ακριβώς μία εβδομάδα πριν όταν μια γεωμαγνητική καταιγίδα δημιούργησε μοναδικές εικόνες, με τον ουρανό ως χαμηλά -γεωγραφικά- στην Ευρώπη να βάφεται με χρώματα, σε ένα σπάνιο -αλά Βόρειο Σέλας- φαινόμενο.

Στις Άλπεις, στη Βόρεια Ιταλία, στα Βαλκάνια, ακόμη και στις Σέρρες, ο ουρανός πήρε μοναδικά χρώματα, θυμίζοντας για λίγο... Νορβηγία.

Στις σκανδιναβικές χώρες και σε άλλες χώρες του πλανήτη που βρίσκονται πολύ βόρεια γεωγραφικά, το Βόρειο Σέλας είναι μια... καθημερινότητα από τον Σεπτέμβριο και μετά και μέχρι την άνοιξη, με τον ουρανό να βάφεται με μοναδικά χρώματα και να χαρίζει ένα πραγματικό υπερθέαμα. Το πόσο ορατό και έντονο είναι το φαινόμενο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Η Ισλανδία και ειδικά η Νορβηγία αποτελούν τοπ προορισμούς για το Βόρειο Σέλας, καθώς ο ουρανός βάφεται σχεδόν καθημερινά σε αδιανόητα χρώματα, θυμίζοντας πίνακα ζωγραφικής.

Την προηγούμενη Κυριακή, όπου ήταν σε εξέλιξη αυτή η γεωμαγνητική καταιγίδα στον ουρανό της Νορβηγίας, το Βόρειο Σέλας έδινε μια γκράντε παράσταση όπου πράσινα, κόκκινα, και μωβ χρώματα χόρευαν μαζί στον ουρανό, προσφέροντας ένα υπερθέαμα στους τυχερούς κατοίκους και επισκέπτες.

Το Βόρειο Σέλας χόρεψε στη Νορβηγία

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση