Επίθεση των Χούθι με πυραύλους και drone κατά αντιτορπιλικού των ΗΠΑ και εμπορικού πλοίου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 18:41 Επίθεση των Χούθι με πυραύλους και drone κατά αντιτορπιλικού των ΗΠΑ και εμπορικού πλοίου

Το αντιτορπιλικό του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, USS Carney (DDG-64) δέχθηκε επίθεση σήμερα, Κυριακή (3.12.2023), στην Ερυθρά Θάλασσα από πυραύλους κατά πλοίων και drones που εκτοξεύθηκαν από την τρομοκρατική ομάδα Χούθι στη Δυτική Υεμένη, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ, USS Carney είχε εμπλακεί στην αναχαίτιση 4 πυραύλων cruise και 15 μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι προς το Νότιο Ισραήλ στις 19 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε το onalert.gr.

Το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ είχε επίσης καταρρίψει στις 30 Νοεμβρίου ιρανικής κατασκευής UAV που είχαν εκτοξεύσει και πάλι οι Χούθι, όπως είχε γνωστοποιήσει το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

 

 

Το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ είχε σπεύσει προς βοήθεια εμπορικού πλοίου υπό σημαία Μπαχάμες και ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ερυθρά Θάλασσα. To πλοίο που βρισκόταν περίπου 35 ναυτικά μίλια από την Υεμένη, φέρεται να χτυπήθηκε από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση των Χούθι. Προς βοήθειά του έχουν σπεύσει και άλλα σκάφη – εμπορικά ή και πολεμικά – που βρίσκονται στην περιοχή, ανταποκρινόμενα στο σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το πλοίο.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση