Ιεροσόλυμα: Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Μαΐου 2024 12:38 Ιεροσόλυμα: Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας Φωτογραφία: youtube/grab

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται στα Ιεροσύλυμα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου (4.5.24).

Μέσα στο Ναό της Αναστάσεως στον Πανάγιο Τάφο βρίσκονται λιγότεροι προσκυνητές, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπως είχε ενημερώσει ότι θα συνέβαινε με σχετική ανακοίνωση το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων,.

«Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων αναρτά προς γνώσιν των προσκυνητών την γνωμάτευσιν του Αρχιτέκτονος του Ναού της Αναστάσεως κ. Θεοδοσίου Μητροπούλου και του Αρχιτέκτονος της Αδελφότητος των Φραγκισκανών κ. Nagib Naser διά τον αριθμόν των προσκυνητών, οι οποίοι είναι δυνατόν να εισέλθουν εις τον Ναόν της Αναστάσεως, διαρκούσης της Τελετής του Αγίου Φωτός», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως εντός του Ναού και στον εξωτερικό χώρο θα επιτραπεί η παρουσία 4.200 πιστών κατά τον εορτασμό του Ορθόδοξου Πάσχα.

Η Aφή του Αγίου Φωτός, η οποία συμβολίζει τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, τελείται στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση