Γάζα: Λευκή σημαία κρατούσαν οι τρεις Ισραηλινοί όμηροι που σκοτώθηκαν κατά λάθος από πυρά των IDF

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 16:02 Γάζα: Λευκή σημαία κρατούσαν οι τρεις Ισραηλινοί όμηροι που σκοτώθηκαν κατά λάθος από πυρά των IDF

Λευκή σημαία κρατούσαν οι τρεις Ισραηλινοί όμηροι που σκοτώθηκαν κατά λάθος στη Γάζα από ισραηλινές δυνάμεις σύμφωνα με μια αρχική έρευνα για το συμβάν, δήλωσε σήμερα στρατιωτικός αξιωματούχος των IDF.

Το συμβάν έλαβε χώρα σε μια περιοχή σφοδρών μαχών όπου μαχητές της Χαμάς επιχειρούν με πολιτικά και χρησιμοποιούν τακτικές εξαπάτησης, είπε ο αξιωματούχος.

Ένας στρατιώτης είδε τους ομήρους να ξεπροβάλλουν μερικές δεκάδες μέτρα από τις ισραηλινές δυνάμεις στην περιοχή Σετζάιγια, είπε ο αξιωματούχος.

«Είναι όλοι τους χωρίς πουκάμισα και έχουν μια μαγκούρα με λευκό ύφασμα επάνω. Ο στρατιώτης αισθάνεται πως απειλείται και ανοίγει πυρ. Ανακοινώνει πως είναι τρομοκράτες, (οι δυνάμεις) ανοίγουν πυρ, δύο σκοτώνονται αμέσως», δήλωσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος.

«Αντίθετο με τους κανόνες εμπλοκής των IDF»

Ο τρίτος όμηρος τραυματίστηκε και οπισθοχώρησε σε ένα κτίριο σε κοντινή απόσταση όπου ζήτησε βοήθεια στα εβραϊκά, είπε ο αξιωματούχος.

 

«Αμέσως ο διοικητής του τάγματος εκδίδει διαταγή παύσης πυρός, αλλά και πάλι υπάρχει άλλη μια έκρηξη πυρός προς την τρίτη μορφή και [ο τρίτος όμηρος] πεθαίνει επίσης», είπε ο αξιωματούχος. «Αυτό ήταν αντίθετο με τους κανόνες εμπλοκής μας», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο στρατός ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, πως οι τρεις όμηροι ήταν ο Γιοτάμ Χαΐμ και ο Αλόν Σάμριζ, που απήχθησαν από το κιμπούτς Κφαρ Αζά, και ο Σάμερ Ταλάλκα, που απήχθη από το κοντινό κιμπούτς Νιρ Αμ -- όλοι είχαν απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση