Το τυχερό ζευγάρι της χρονιάς: Ταξίδευαν με διαφορετικά αεροπλάνα που έπεσαν σχεδόν ταυτόχρονα – Πώς σώθηκαν από θαύμα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 15:47 Το τυχερό ζευγάρι της χρονιάς: Ταξίδευαν με διαφορετικά αεροπλάνα που έπεσαν σχεδόν ταυτόχρονα – Πώς σώθηκαν από θαύμα

Σίγουρα το να πέσουν δύο αεροπλάνα σχεδόν ταυτόχρονα δεν συμβαίνει συχνά. Ούτε να επιβαίνει ένα ζευγάρι σε αυτά. Τα δύο μικρά αεροσκάφη, με πιλότους δύο φίλους του ζευγαριού, απογειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα από δύο διαφορετικά αεροδρόμια και στη συνέχεια έπεσαν και τα δύο. Το ζευγάρι έζησε ένα… θαύμα, αφού επέζησε από ξεχωριστά αεροπορικά ατυχήματα την ίδια μέρα.

Ο Stefano Pirilli, 30 ετών, βγήκε σώος από το αεροσκάφος, ενώ η αρραβωνιαστικιά του Antonietta Demasi, μια 22χρονη φοιτήτρια, τραυματίστηκε ελαφρά όταν το αεροσκάφος της κατέπεσε.

Η σύμπτωση… φοβερή! Το ζευγάρι αποφάσισε να πάρει διαφορετικά αεροπλάνα για να κατευθυνθεί σε ένα μεσημεριανό ραντεβού με φίλους κοντά στη βόρεια ιταλική πόλη του Τορίνο την Κυριακή. Το διθέσιο Tecnam P92 Echo Super του Stefano έκανε έκτακτη προσγείωση στο San Gillio αφού αντιμετώπισε δυσκολίες, ενώ το αεροπλάνο της συντρόφου του συνετρίβη 25 μίλια μακριά στο Busano λίγο αργότερα.

Οι πυροσβέστες έτρεξαν και στα δύο σημεία. Το ζευγάρι αλλά και οι πιλότοι των 2 αεροσκαφών απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ήταν η πρώτη φορά που η 22χρονη μπήκε σε αεροπλάνο

Ήταν η πρώτη φορά που η Antonietta έμπαινε σε αεροπλάνο. Οι γιατροί είπαν ότι η Antonietta υπέστη τραύματα στη λεκάνη, ενώ ο πιλότος του αεροπλάνου της, Paolo Rotondo, 38 ετών, νοσηλεύτηκε για ένα τραύμα στο κεφάλι.

Ο 30χρονος σύμβουλος ενέργειας, Stefano, ο οποίος πετούσε με διθέσιο αεροπλάνο, έμεινε αλώβητος ενώ ο φίλος και πιλότος του Νικόλα Φισκαρέλι, 42 ετών, φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά.

Η ιστορία του Stefano

Ο Stefano περιέγραψε στην La Stampa : «Αυτή ήταν η πρώτη πτητική εμπειρία της Antonietta και λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη. Η μέρα είχε ξεκινήσει τόσο όμορφα, και κατέληξε να συντρίβουμε και οι δύο σε χωριστά αεροπλάνα».

«Είμαστε τυχεροί που δεν σκοτωθήκαμε και οι σκέψεις μας είναι στους πιλότους που τραυματίστηκαν. Θέλω μόνο η κοπέλα μου και ο πιλότος να γίνουν καλύτερα, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Η Κυριακή ήταν μια τέλεια μέρα για να πετάς με μπλε ουρανό, με ηλιοφάνεια και κανένα σύννεφο… Ήταν ο τέλειος τρόπος για να διασκεδάσεις στον αέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Stefano περιέγραψε πώς και τα δύο αεροπλάνα είχαν απογειωθεί από ένα αεροδρόμιο κοντά στο Τορίνο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Άστι, όπου η ομάδα γευμάτισε σε μια αγροικία στην κορυφή ενός λόφου. Αφού τελείωσαν το γεύμα τους, η ομάδα απογειώθηκε ξανά και κατευθύνθηκε προς τη Σαβόνα στη δυτική ακτή για να ρίξει μια ματιά στη θάλασσα στον ήλιο του χειμώνα.

«Αυτό που έκανε τα πάντα περίπλοκα ήταν η ομίχλη (ομίχλη, ομίχλη, εκδ.) που υψωνόταν από το έδαφος κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν έπεφτε η θερμοκρασία» σχολίασε.

«Δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα πια»

«Δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα πια – συνεχίζει – και καταλήξαμε σε καλώδια υψηλής τάσης». Περίπου 30 μέτρα πάνω από το έδαφος, ο πιλότος χάνει τον έλεγχο και προσγειώνεται περίπου 100 μέτρα μακριά από τον διάδρομο, καταλήγοντας σε ένα λιβάδι.

«Σύρθηκα έξω» – θυμάται ο Stefano – «ενώ ο φίλος μου ούρλιαζε ότι είχε χτυπήσει. Μετά, ευτυχώς, κατάφερε να βγει από την καμπίνα και φώναξα βοήθεια». Όταν όμως τηλεφωνεί στην κοπέλα του για να της πει τι έγινε, εκείνη δεν απαντά.

«Φοβόμουν το χειρότερο, είναι θαύμα ότι ζούμε»

Από τους πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο, ο 30χρονος μαθαίνει για άλλο αεροπορικό ατύχημα, που σημειώθηκε την ίδια ώρα. Το αεροπλάνο στο οποίο βρισκόταν η 22χρονη, μάλιστα, επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση, αλλά προσέκρουσε σε στύλο στην άκρη του δρόμου. «Για να είμαι ειλικρινής, για λίγο φοβόμουν τα χειρότερα», παραδέχεται. «Τώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε και μετά θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί γιατί αυτή τη φορά ήταν πραγματικά ένα θαύμα που είμαστε ζωντανοί».

Πηγή: enikos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση