Στα άκρα η κόντρα Ερντογάν-Νετανιάχου: «Θυμίζεις Χίτλερ», «ο τελευταίος που μπορεί να διδάξει ηθική»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023 20:47 Στα άκρα η κόντρα Ερντογάν-Νετανιάχου: «Θυμίζεις Χίτλερ», «ο τελευταίος που μπορεί να διδάξει ηθική»

Απάντηση στη σκληρή επίθεση που δέχτηκε από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν έδωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας πως «είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας διδάξει ηθική».

Ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε για τον Τούρκο πρόεδρο πως «ο Ερντογάν, ο οποίος διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων, που κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ φυλάκισης δημοσιογράφων επειδή αντιτίθενται στην εξουσία του, είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας διδάξει ηθική».

«Οι IDF είναι ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο που πολεμά και καταστρέφει την πιο αποτρόπαια και σκληρή τρομοκρατική οργάνωση, τη Χαμάς -ISIS, η οποία έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ο Ερντογάν την επαινεί και φιλοξενεί ανώτερους αξιωματούχους της» πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο Νετανιάχου δεν διαφέρει σε τίποτα από τον Αδόλφο Χίτλερ και συνέκρινε τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με τη μεταχείριση των Εβραίων από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

«Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει με τις επιθέσεις στη Γάζα και αυτό που έκανε ο Χίτλερ» δήλωσε ο Ερντογάν, παραβάλλοντας τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας με τις ενέργειες των ναζί κατά των Εβραίων.

«Κατά ποιον τρόπο είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ; Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Όχι» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν επανέλαβε τις επικρίσεις του για τη δυτική υποστήριξη προς το Ισραήλ και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να υποδεχθεί πανεπιστημιακούς και επιστήμονες που αντιμετωπίζουν διώξεις λόγω των απόψεών τους για τον πόλεμο στη Γάζα.

πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση